Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Utilizatorii de GIS, intruniti la San Francisco

17 Mai 2005



Primaria Bucuresti premiata prin persoana Ioanei Raicu, director, directia Sisteme InformaticeComunitatea utilizatorilor de Solutii Geospatiale s-a intrunit anul acesta la San Francisco in cadrul Evenimentului GeoSpatial World. Participarea a fost una globala, factori de decizie, manageri, membri ai departamentelor tehnice, analisti, consultanti sau dezvoltatori din mai toate tarile fiind atrasi de lumea informatiilor geospatiale si de soarele Californiei. Participarea romaneasca la evenimentul sustinut de Intergraph Mapping and Geospatial a fost una importanta, atat prin participanti cat si prin proiectele prezentate. Alaturi de echipa Intergraph Computer Services au participat: Ioana Raicu, sefa IT-ului din Primaria Bucuresti, Traian Luncan - seful Asociatiei Arhitectilor Sefi de Municipii din Romania si Gabriela Gavris – sef Serviciu GIS la Primaria Oradea. Au fost sustinute prezentari din partea Primariei Oradea, Societatii Traselectrica si Consiliului Judetean Mures. Din nefericire reprezentantii ultimelor doua institutii nu au participat la eveniment iar prezentarile au fost sustinute de membrii echipei Intergraph. Mai mult, Romania si-a adjudecat si premiul din categoria solutiilor administratiilor publice cu sistemul informatic Banca de Date Urbana de la Primaria Municipiului Bucuresti.


Prezente Romanesti
Unul dintre participantii din Romania, Gabriela Gavris, de la Primaria Oradea, ne-a declarat :” In cadrul conferintei, Primaria Municipiului Oradea a sustinut prezentarea Oradea GIS Local Consortium – Open Management Information System. Cu aceasta ocazie a fost prezentat proiectul initiat in urma cu un an, privind stabilirea standardelor geospatiale. Pentru acest proiect Primaria Oradea a beneficiat un grant oferit de Intergraph USA.„


In fiecare an, conferinta reprezinta o sursa importanta de informare, dar si de formare pentru cei interesati de tematica geospatiala. La seminariile, workshop-urile si cursurile organizate, participantii au putut afla informatii despre fructificarea optima a solutiilor geospatiale existente pentru atingerea intregului potential al acestora, precum si despre fuziunea dintre tehnologia geospatiala cu tehnologia informatiei. Printre sesiunile cele mai apreciate ale evenimentului au modulele de training focalizate pe tematici de tipul „Cum sa iei decizii operationale mai rapide si mai bune”, „Maximizarea refolosirii datelor geospatiale”, dar si pe modalitati de realizarea accesului la date pe tot cuprinsul institutiei sau construirea unei institutii constiente de propriile resurse. Aditional sesiunilor tehnice, sunt organizate expozitii cu solutii, produse si servicii demonstrative atat din partea Intergraph Mapping and Geospatial Solutions, cat si din partea altor furnizori dar si prezentari sustinute in special de invitatii din alte tari. Aici sunt analizate trenduri in afaceri si industrie, directii tehnologice si dezvoltarile de ultima ora, dar mai ales solutiile omologilor din alte institutii la probleme critice, precum si aplicatii ale tehnologiei si a solutiilor geospatiale din perspectiva utilizatorului international, a partenerilor si a Intergraph.


De la participantii romani, am aflat ca selectarea seminariilor a fost dificila data fiind atat complexitatea organizatorica, cat si abundenta de tematici interesante, unele desfasurandu-se in paralel. „Avand in vedere ca lucrez in administratia locala eu am participat la seminarii din cadrul sectiunilor Administratie locala, Elemente de baza si Really Neat Stuff in special, pe teme de standardizare si sisteme deschise. Printre cele mai interesante prezentari la care am participat as mentiona: "Intergraph Government Overview and Update", "Open Data Consortium Achievement: Requirements for Automating Geospatial Transactions", "The Synergy of OGC Standards and Intergraph Technology for Geospatial Intelligence" si "Heritage and Sustainable Planning Practices in Dimensions of Both Time and Space". In cadrul seminarului "Intergraph Government Overview and Update" s-a realizat o trecere in revista a proiectelor GIS de anvergura finalizate in ultimul an in cadrul administratiilor publice din toata lumea. Dintre proiectele prezentate mi-au atras atentia: Primaria din San Jose si Agentiile de cadastru din China, Cehia si Brazilia” a mai afirmat Gabriela Gavris.


Puncte de Atractie
Ceea ce atrage in fiecare an un numar impresionant de participanti este faptul ca GeoSpatial World reprezinta o ocazie excelenta pentru actualizari ale informatiilor de specialitate si nu numai. Cele trei zile de program tehnic au cuprins peste 200 de sesiuni concentrate pe modalitatile de aplicare ale tehnologiilor si solutiilor geospatiale si organizate pe categorii reprezentand industrii din cele mai variate: utilitati si comunicatii, transporturi, armata si servicii de informatii, administratie locala si regionala, guvernare nationala si federala, fotogrammetrie si detectare la distanta


Aceste sesiuni au avut un succes atat de mare chiar de la inceput, incat, la cererea participantilor au fost organizate programe de pregatire certificate pentru dezvoltarea aptitudinilor de a utiliza solutiile si produsele Integraph in aplicatii web, prelevarea de imagini terestre, GPS si managementul resurselor geospatiale. Pentru experienta practica a doritorilor au fost organizate tururi tehnice in timpul carora participantii au putut vizita companii client ale Intergraph pentru a vedea in functiune solutii geospatiale pe o gama larga de industrii. In paralel, s-au desfasurat intalniri ale IGUC (Intergraph Geospatial Users Community) sub forma unor forumuri deschise de discutii in care participantii au putut aduce feedback direct si comentarii despre produsele Intergraph si despre cum pot fi ameliorate acestea pentru a satisface cerintele practice ale clientilor si pot discuta liber cu omologii despre problemele intalnite, solutii inovative etc. De asemenea, au fost facilitate, la cerere, intalniri individuale cu experti Intergraph pentru a discuta despre produse si fluxuri de productie si pentru a le pune intrebari specifice.


In fiecare an, in cadrul conferintei GeoSpatial World se acorda Intergraph Registered Solutions Provider Awards. Aceste premii au fost create pentru a recompensa activitatea acelor parteneri Intergraph care au realizat performante de exceptie in anul precedent in vanzari, initiative de servicii si implementari de solusti. Programul Registered Solutions Provider (RSP) este o retea de parteneriate cu companii independente a caror activitate este concentrata pe dezvoltare, vanzare, promovare si sprijin acordat solutiilor geospatiale industriale bazate pe tehnologie GeoMedia Intergraph. Pentru al treilea an la rand, incepand chiar cu prima editie, lucru remarcat si de organizatori in discursul de deschidere, Intergraph Computer Services se situeaza in topul partenerilor Intergraph si a primit si anul acesta premiul pentru recunoasterea performantelor sale deosebite din anul 2004.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite