Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft și Apple vorbesc despre era post-PC

04 Iunie 2010



Doi dintre giganții lumii IT, care au apărut în aceeași perioadă și au crescut în timp datorită industriei PC-ului, vorbesc acum despre "Era post-PC" ca despre o realitate foarte apropiată. Viitorul aparține de acum echipamentelor mobile, telefoanelor inteligente, tablet-urilor. Steve Jobs a declarat recent că PC-ul nu mai este la modă și că va fi depășit rapid de noile formate ale echipamentelor digitale. "Când eram o națiune agrară, toată lumea avea o camionetă la fermă, apoi orașele au crescut și a venit era mașinii. PC-ul este acum ca vechile camionete", a declarat fondatorul Apple. Șeful Microsoft, Steve Ballmer, a recunoscut faptul că suntem în mijlocul tranziției de la PC la smartphone și tablet-uri, este un moment de "tumult" în industrie, dar asta nu înseamnă că Windows va deveni irelevant.


Primul MacIntosh
Ballmer a ținut să asigure că Windows, sistemul de operare care este folosit pe majoritatea PC-urilor, va fi pe viitor folosit în echipamente tip Tablet, iar Windows Phone va opera telefoanele inteligente. "Ne mutăm dintr-o lume în care stăm bine în una nouă, unde putem fi și mai buni", a explicat directorul executiv Microsoft.


Steve Jobs a recunoscut de asemenea, că, în ciuda avansului celorlalte echipamente inteligente, o parte din oameni vor avea nevoie în continuare să lucreze la un PC. De asemenea, mutarea va fi dificilă pentru mulți dintre veteranii PC-ului pentru că a fost o industrie care a produs schimbări fundamentale tuturor. "Ne place să disutăm în general despre era post-PC, dar când ea chiar se petrece, devine incomodă pentru unii", a explicat Jobs.


Șeful Apple nu a uiat să laude iPad. "Oamenii râd în continuare de mine când spun că iPad este magic... De fapt oferă o relație mult mai intimă cu Internetul, cu media, aplicațiile și conținutul vizionat", a explicat el.


Steve Ballmer a contracarat afirmațiile lui Jobs apreciind că, indiferent de forma avută, de fapt vorbim despre un PC. "Cred că oamenii vor începe să utilizeze din ce în ce mai multe PC-uri în anii care vin, iar PC-uri va continua să își schimbe forma", a apreciat șeful Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
MARA
Acesti oameni nu stiu ce vorbesc ...pe ei nu i-a prins criza...
05 Iunie 2010, 10:06:20