Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Provision lanseaza primul Centru de Raspuns la Incidente din Romania

04 Iunie 2010



Editia 2010 a Provision Security Days a inceput astazi, in statiunea Olimp, sub semnul cresterii de importanta a securitatii informatice in vremuri de criza. In deschiderea sesiunii principale, Iulian Medeleanu, Director General Provision IT Group a afirmat ca ,,efectele crizei duc la o mare sensibilitate la riscuri a tuturor companiilor,,.
Noutatea zilei a constat in lansarea oficiala a Pro CERT (Provision Computer Emergency Response Team) un centru national de raspuns la incidente de natura informatica. Centru ofera asistenta si coordonare pentru detectarea si gestionarea timpurie a oricarui tip de incident informatic aparut in sistemul IT al unui client. ProCERT activeaza in cadrul diviyiei Managed Security Services a Provision si dispune de toate resursele companiei Provision. Serviciile sunt accesibile pe baza a doua tipuri de contract: prima varianta ofera monitorizare si identificare de amenintari dar fara a se intreprinde o actiune, iar cea de a doua pemite si actiuni de aliminarea a amenintarilor insa doar pe baza unui mandat de reprezentare din partea clientului. Calitatea si confidentialitatea serviciilot sunt garantate prin SLA. Provision oferea si anterior parte din aceste servicii insa acum a fost conceput un pachet precum si o oferat comerciala. ProCERT ofera: monitorizare vulnerabilitati, identificare si eliminare amenintari, definire politici de gestiune vulnerabilitati, analiza de risc, asistenta in colectarea unor dovezi si sprijin in instanta pentru cazuri de infractiuni informatice, pregatirea clientilor pentru a depasi astfel de probleme etc. ,,Nu facem doar constatare de efecte ci si identificam cauzele reale, mai mult, cu mandatul clientului si putem inlatura aceste cauze,, a declarat pentru Market Watch, Dragos Lungu, coordonatorul proiectului.
ProCERT isi propune sa devina un punct de contact pentru autoritatile romane si din strainatate in lupta contra criminalitatii informatice. De asemenea, va deveni un nod in reteteua europeana si globala de centre similare.


Provision aduce New Horizons in Romania


Un alt subiect dezbatut la eveniment a fost extindere Provision IT Group de la 5 la 6 divizii prin aducerea in Romania a celei mai mari companii globale de training IT: New Horizons. Infiintata in 1982, anul aparitiei Internetului, New Horizons pregateste anual peste 25 de milioane de cursanti prin 300 de centre regionale. Cursurile oferite acopera cele mai diverse tehnologii, de la Microsoft si Cisco pana la COMPTIA si de desfasoara dupa o metodologie proprie de predare. Mai mult, New Horizons aplica cele mai inovative metode in derularea trainingurilor, oferind: mentor learning, dezvoltare personala, program flexibil etc. Pe aceste considerente, New Horizons Romania va putea oferi solutii complete de cursuri IT si nu doar cursuri punctuale pe anumite tehnologii sau branduri. Provision este singurul reprezentant al New Horizons in Romania, echipa de training fiind deja formata si certificata.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Participant
Bine organizat evenimentul si util, desi la capitolul noutati nu s-a anuntat mai nimic. Avantajul este ca poti trece in revista mai multe tehnologii intro singura zi si poti vorbi cu reprezentanti ai unor firme care nu au birouri in romania. petrecerea de sambata super cool :)
06 Iunie 2010, 10:44:51