Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

HP propune Converged Infrastructure pentru aplicațiile critice

07 Iunie 2010



Hewlett Packard (HP) propune companiilor, de la IMM la corporații, noua soluție Coverged Infrastructure, bazată pe noile soluţii HP Integrity, care simplifica, uniformizează şi automatizează procesarea pentru toate serverele şi poate reduce costurile unei companii de nouă ori, potrivit lui Mark Payne, senior vicepreşedinte EMEA pe divizia Business Critical Systems. În cadrul unei întrevederi la care MarketWatch a fost prezent, oficialii HP au explicat că acesta este "următorul pas în tehnologie". A fost și prima întâlnire cu Mihai Guran, fost manager Dell România, acum în poziția de Enterprise Server, Storage and Networking (ESSN) manager la HP România. Compania a anunțat de asemenea AllianceOne, un program de optimizare pentru orice soluție care combină servere, echipamet de stocare, rețelistică.


Servere blade HP
"Infrastructura convergenţă este un concept care presupune aducerea la acelaşi numitor a tuturor componentelor unui sistem IT dintr-o companie, de la servere şi echipamente de stocare la reţelistica şi software de administrare", a explicat Mark Payne. Noul portofoliu Integrity include servere, software şi servicii care oferă utilizatorilor o fiabilitate a infrastructurii cu până la 450% comparativ cu generaţiile anterioare de echipamente. Astfel de investiţii se fac cu precădere în sectorul privat, mai ales în domeniul financiar-bancar şi în zonă telecom.

La baza arhitecturii unui data center HP sunt serverele – Proliant blades, Integrity blades sau Cell blades – cele folosite în Superdome 2, arhitectura promovată acum de compania americană. Serverele blade sunt considerate acum cele mai eficiente pentru proiecte de tip data center sau “fermă de servere”, sunt ușor de înlocuit, se pot adăuga ușor sisteme sau se pot combina pentru a crește puterea de procesare. HP are mai multe arhitecturi pentru serverele blade, de la x86 pînă la nivel de Superdome. Anul trecut, HP a lansat Integrity NonStop, tot pentru servere blade.


HP este numărul unu mondial pe servere blade și a avut o creștere importantă în trimestrul 1 2010, spune Mihai Guran. Orice companie, plecând de la cea care are servere x86 pînă la corporații care au propriile data centere, poate trece la platforma HP fără bătăi de cap, iar soluția este mai stabilă și de asemenea este scalabilă pentru creștere indiferent cât de rapidă este. Diferența dintre blade x86 și Integrity blade este doar de procesoarele din servere, au aceeași structură, șasiu și format de server. Deci orice companie, de la trei servere în sus, poate trece pe o soluție de blade care să îi asigure accesul la aplicațiile critice, CRM, e-mail și altele.


Conceptul de server blade a fost inventat de o serie de foști angajați Compaq, care au lansat primul produs în 2000, iar un an mai târziu compania lor RLX Technologies a fost preluată de HP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite