Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Panda: companiile cāștigă din trecerea la SaaS și tehnologie cloud

07 Iunie 2010



Riscurile de securitate IT s-au schimbat esențial, pirații Internetului care la început căutau doar faima, acum s-au orientat spre obținerea de profit cu orice preț, iar producătorii de tehnologii de securitate au trebuit să își schimbe strategia pentru a ține pasul cu ei, a declarat pentru MarketWatch Oliviu Talianu, business development manager la Panda Security România. Panda și-a optimizat soluțiile adoptând tehnologii noi și stabilind modele de reacție care răspund realităților actuale din industrie, precum Colective Intelligence, o soluție de tip Inteligență Artificială care este inclusă acum în soluțiile business oferite ca serviciu (SaaS), în mediu cloud. „În prezent, câștigurile hackerilor sunt rezultate în special din inducerea în eroare a utilizatorilor – companii sau persoane fizice, deopotrivă - iar această schimbare de strategie are repercursiuni enorme, unele riscuri de securitate IT produc consecințe financiare imposibil de prevăzut și de calculat”, a declarat Oliviu Talianu.
Oliviu Talianu, Panda Security
În România, pierderile financiare se limitează la a calcula productivitatea raportată la orele de “downtime” sau cifra de afaceri care ar fi fost obținută dacă sistemul ar fi fost funcțional și nu afectat de malware. Nu se merge mai departe la a calcula timpul pierdut de angajați sau contravaloarea datelor furate de hackeri. „De câte ori au fost calculate pierderile de imagine cauzate de infecția cu un virus sau de atacuri tip phishing?” întreabă șeful Panda România. „Să ne imaginăm efectele unui atac informatic care compromite baza de date cu clienți, sau computerele firmei care trimit spam sau accesarea detaliilor clienților care au cumpărat din magazinul online și așa mai departe”, explică Oliviu Talianu.


Panda Security a ales să simplifice abordarea, pentru a avea o abordare mai eficientă, după cee mai frecvente trei amenințări: atacuri și infecții via email, infecții via Internet și infecții survenite din rețeaua companiei. Compania oferă tehnologia TruPrevent, care împlinește deja 5 ani și care detectează proactiv codurile malware, fără alte detecții prealabile. Collective Intelligence, soluția de analiză, clasificare și dezinfectare automată permite cercetătorilor din laboratoarele Panda să se concentreze pentru cele 0,5% din amenințările informatice care generează majoritatea problemelor.


„În general, laboratoarele antivirus urmează un set de proceduri în abordarea malware-ului: noile specimene (virus nou, vierme, troian etc) sunt recepționate, analizate de tehnicieni, care concep un vaccin împotriva acestora, care este publicat pe Internet, astfel încât utilizatorii să își updateze baza de semnături locală și să aibă produse antivirus actualizate”, explică Talianu. „Acest model a funcționat în trecut, dar a devenit ineficient când laboratoarele au început să primească sute de specimene în fiecare zi, ajungând la o medie de 37000 pe zi”, a spus el.


Panda Security a introdus de asemenea Nano-Arhitectura, o filozofie de protecție bazată pe minimizarea impactului produselor noastre asupra performanțelor sistemului. Pornind de la tehnologia Collective Intelligence, Panda Security a migrat procesele și algoritmii de funcționare ale produselor sale “in the cloud”, punând accentul pe protecția web-based, prin care numai acțiunile de bază să fie localizate la nivelul infrastructurii clienților.


Un alt avantaj competitiv este furnizarea soluțiilor de securitate în regim SaaS (Software as a Service). Oferă avantajele reducerii costurilor legate de infrastructură, simplificarea managementului politicii de securitate, inclusiv posibilitatea delegării acesteia către terți (parteneri, reselleri, consultanți etc).


„Chiar în condițiile actuale de criză financiară, piața românească prezinta oportunități pentru Panda Security, atacurile informatice cresc în amploare și complexitate, iar investițiile în securitate IT și mentinerea unui nivel minim al acesteia, sunt prezente ca priorități în rândul companiilor și utilizatorilor casnici”, a epxlicat Oliviu Talianu. Sectorul guvernamental va rămâne în continuare locomotiva investițiilor în zona IT&C, chiar dacă la ora actuală volumul acestora este redus semnificativ, spune oficialul Panda Security România.


În acest moment, compania se află în plină expansiune pe piața locală, iar invitația pentru noi parteneri este deschisă indiferent de aria de activitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite