Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

BVB s-a listat la bursa

09 Iunie 2010



Deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti din 8 iunie a marcat începerea tranzacţionării acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti pe propria piaţă reglementată.



Evenimentul a fost oficiat de Florin Georgescu, Prim-Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Gabriela Anghelache, Preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Stere Farmache, Preşedintele BVB, Răzvan Paşol, Preşedinte-Director General Intercapital Invest si Anca Dumitru, Director General Bursa de Valori Bucureşti.
„Transformarea Bursei de Valori Bucureşti în companie deţinută public este o decizie care a venit firesc. Este parte a unui proces de modernizare instituţională care a început odată cu adoptarea în anul 2004 a legislaţiei privind piaţa de capital din România, armonizată cu legislaţia europeană în domeniu, şi a continuat cu schimbarea statutului juridic al BVB în societate comercială pe acţiuni, cu realizarea fuziunii cu Bursa Electronică RASDAQ şi cu structurarea în jurul BVB SA a unui grup de instituţii care concură la desfăşurarea eficientă a întregului proces de pre şi post-tranzacţionare. Acest proces de modernizare nu se încheie odată cu începerea tranzacţionării acţiunilor BVB SA, ci trebuie privit ca un obiectiv de etapă ce deschide calea pentru evoluţia viitoare a Bursei de Valori Bucureşti SA”, a declarat Stere Farmache, Preşedinte Bursa de Valori Bucureşti.
Ulterior listarii, actiunile BVB vor oferi posibilitatea oricarei persoane sau firme sa participe la evolutia BVB.





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite