Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

GTS Telecom preia Datek, devine cel mai mare operator alternativ

09 Iunie 2010



Dan Mihaescu, CEO GTS TelecomGrupul est-european GTS CE a preluat integral operatorul local Datek, creând astfel un grup telecom cu afaceri la nivel anual de peste 25 de milioane de euro, fiind astfel cel mai mare operator alternativ în afară de RCS & RDS sau UPC, a declarat Dan Mihăescu, director executiv GTS Telecom. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. GTS Telecom a avut anul trecut afaceri de 19,7 milioane de euro, iar grupul GTS CE, care își concentrează afacerile pe cinci piețe principale, a adunat afaceri de 384,5 milioane de euro.
"Prin achiziția Datek ne întărim poziția companiei la nivel regional, generăm eficiență crescută și oferim servicii cu parametri superiori clienților", a declarat Adam Sawicki, director executiv al grupului GTS CE. "Profilul Datek era perfect compatibil cu cu strategia noatră de dezvoltare pe termen lung, strategie focalizată pe furnizarea de servicii în segmentul corporațiilor, servicii wholesale și în sectorul public", a explicat Sawicki. GTS a preluat peste 100 de angajați ai Datek și de asemenea rețeaua de peste 400 de kilometri de fibră optică aparținînd companiei. Fondatorul și managerul Datek, Leonard Lichi, a declarat că avea pregătită o strategie de exit și că a discutat cu mai mulți jucători din industrie eventualitatea unei preluări. "Nu este singura mea companie și nici nu am să ies din industria telecom", a precizat Lichi.
Pe lângă serviciile telecom, Datek oferea companiilor servicii de integrare, transfer de date și dezvoltare de infrastructură și are o serie de parteneriate cu operatorii globali de telecomunicații. Tranzacția nu va afecta clienții corporate ai Datek, contractele nu se modifică în niciun fel.
Compania Datek va fi integrată complet în GTS, explică Dan Mihăescu, iar acest lucru întărește poziția GTS pe piața locală. "Avem ca obiectiv continuarea creșterii afacerilor cu ritmuri superioare pieței șo suntem determinați să continuăm prin a crea valoare pentru clienții noștri", a explicat el.
Grupul GTS CE a făscut opt achiziții în ulimii opt ani, pentru a-și consolida prezenta în cele cinci țări în care operează. Adam Sawicki nu a respins automat noi achiziții, dar a precizat că în acest moment nu poate confirma alte planuri privind preluarea de companii. Totuși, el a asigurat că GTS CE are resursele financiare necesare pentru a face astfel de achiziții în continuare. Compania a avut anul trecut un profit (EBITDA) de 86 de milioane de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite