Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Prima garantie bancară destinată operatorilor din transportul rutier

09 Iunie 2010



UniCredit Tiriac Bank a lansat un produs unic pe piata din România, o garantie bancară pentru obtinerea licentei în activităti conexe transportului rutier – activităti de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, în situatia în care capitalul propriu al societătii comerciale/patrimoniul asociatiei sau fundatiei nonprofit/valoarea netă a imobilizărilor corporale ale institutiei sau autoritătii publice sunt mai mici de 50.000 EUR. În luna martie a acestui an, ca urmare a modificărilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activităti conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale în legătura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata.
„Clientii eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca formă juridică de organizare, societăti comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 de euro, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 de euro, precum si institutii/autorităti publice cu o valoare netă a imobilizărilor corporale mai mică sau egală cu 50.000 de euro”, a explicat Antoaneta Curteanu, Director Executiv Corporate în cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Suma garantată este mai mică sau egală cu 50.000 de euro, în conformitate cu prevederile legale. Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutieră Română si este comunicat băncii de către ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie.


Garantia bancară reprezintă un angajament scris asumat de o bancă (banca garantă), în favoarea uneia/mai multor persoane (beneficiarul/beneficiarii), de a plăti acesteia/acestora o sumă de bani, în cazul în care o altă persoană (ordonatorul garantiei) din ordinul căreia se emite garantia, nu a onorat o anumită obligatie asumată printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fată de beneficiarul/beneficiarii garantiei. Prin garantia bancară, banca preia o obligatie de plată, cu titlu reparatoriu pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a unui angajament asumat prin contract.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite