Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Avitech: sisteme pentru monitorizarea situaţiilor de urgenţă

10 Iunie 2010



Avitech a implementat două sisteme integrate audio-video pentru dispeceratele Administraţiei Bazinale de Ape (A.B.A.) Crişuri şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) „Crişana”, din judeţul Bihor. Implementarea acestor sisteme a făcut parte din proiectul “Prevenirea inundaţiilor şi reducerea urmărilor acestora prin fundamentarea deciziilor folosind un sistem informaţional integrat”, finalizat de curând de cele două instituţii. „Sistemul informatic de asistare decizională S2AD, realizat în cadrul acestui proiect, asigură atât automatizarea fluxurilor de date între A.B.A. Crişuri şi I.S.U. Crişana, cât şi schimbul de date în timp real între echipajele mobile de intervenţie şi punctele de comandă, ceea ce îi conferă unicitate la nivel naţional şi potenţial de replicare”, a declarat directorul A.B.A. Crişuri, ing. Sandor Pasztor.


Avitech
Din punct de vedere tehnic, cele două sisteme integrate de Avitech au o configuraţie identică. Fiecare sistem este compus din: videowall alcătuit din 2x2 display-uri LCD de 46”, controller video, sistem de sonorizare cu boxe încorporate în plafon, sistem de videoproiecţie care permite difuzarea imaginii de pe staţiile de lucru sau de pe videowall şi telecomenzi de control. Un rol important în activitatea desfăşurată de cei patru dispeceri din fiecare instituţie îl are controllerul video, care poate afişa pe videowall sau pe orice alt display din proximitatea acestuia semnalul video de la cele patru staţii de lucru.


Activitatea este înlesnită şi de telecomenzile cu scenarii prestabilite, care permit derularea anumitor acţiuni specifice, precum preluarea semnalului de pe staţiile de lucru de către display-urile videowall-ului prin simpla apăsare a unei taste de pe telecomandă. Mai mult, sistemul de sonorizare cu boxe încorporate în tavan dă posibilitatea dispecerilor de a afla informaţiile specifice fiecărui caz şi de a acţiona în timp util.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite