Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Direct One construiește o rețea NGN cu Cisco

14 Iunie 2010



Direct One, companie de broadcasting care vrea să ofere acces la video pe computerele utilizatorilor prin streaming online, construiește împreună cu furnizorul de echipamente Cisco o rețea pe tehnologie Next Generation Network (NGN). Primul serviciu Direct One este portalul de filme MediaDirect.ro (foto). Noua infrastructură va permite Direct One să ofere o gamă completă de servicii de transport de date în regim wholesale, incluzând conectivitate Ethernet şi IP pentru piaţa de telecomunicaţii, precum şi management de conţinut video şi servicii de livrare pentru industria media şi broadcast.


Direct One Media DirectMai multe canale de televiziune au ales deja platforma de distribuţie naţională oferită de Direct One pentru transmisiuni live sau pentru programe de tip catch-up TV (redifuzarea programelor pre-înregistrate). Datorită scalabilităţii şi capacităţiilor de stocare mari oferite de platforma Direct One, calea pentru televiziune interactivă este acum deschisă în România.


Pe baza tehnologiei de management video a MediaDirect, Direct One a construit o reţea de distribuţie de conţinut (content delivery network - CDN), un pachet complex şi solid de servicii pentru ingest, encodare, agregare şi livrare a conţinutului video folosind reţeaua IP NGN. Reţeaua CDN poate aduce conţinutul agregat al furnizorilor direct în reţelele operatorilor, chiar şi în zonele cele mai îndepărtate. Astfel, consumatorii pot accesa conţinutul mai rapid şi sigur, fie că este vorba de streaming online, de programe catch-up TV sau de video la cerere (video on demand). Soluţia este optimizată atât pentru reţelele de bandă largă fixe cât şi pentru cele mobile şi oferă calitate video echivalentă High Definition (HD) - (1080p/720p).


Pentru nucleul reţelei şi pentru nivelul de agregare, Direct One a optat pentru routerele Cisco seria 7600, în timp ce componenta de acces a fost proiectată folosind switchuri Cisco seria 4900. Pe baza tehnologiei IP/MPLS (Multiprotocol Label Switching), Direct One poate oferi servicii precum distribuţia de conţinut video, transport Layer 2 de tip punct la punct sau între puncte multiple, VPN (reţea virtuală privată) şi conectivitate la Internet, în regim wholesale. Proiectul a fost implementat de Datanet Systems, partener certificat Cisco Gold în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite