Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Parteneriat VMware - Novell pentru medii de lucru virtualizate

14 Iunie 2010



VMware și Novell au semnat un parteneriat pentru promovarea soluțiilor Linux și a celor de virtualizare, urmând ca WMware să distribuie produsele Suse Linux Enterprise Server și varianta pentru desktop în cadrul proiectelor de virtualizare pe care le derulează. Utilizatorii VMware vSphere vor primi astfel distributii Suse, iar sistemul de operare este livrat gratuit, dar include update-urile de rigoare. Utilizatorii vor primi de asemenea opțiunea de a achiziționa suport tehnic specializat, dacă doresc acest lucru.



Compania VMware va standardiza oferta de aplicații oferite în mediu virtualizat, oferint un pachet de bază care include sistemul de operare și o serie de aplicații standard, care sunt accesate prin tehnologia de virtualizare. Una dintre opțiuni va fi Suse Linux al Novell. Acordul de cooperare dintre cele două companii reduce din complexitatea implementărilor de soluții virtualizate și oferă clienților mai multă valoare, a explicat un oficial Novell. Compania vrea ca Suse Linux să fie cel mai utilizat sistem de operare pentru medii de lucru virtuale și cloud.


VMware

Acordul VMware-Novell ar putea afecta jucătorii mai mari din industrie, de exemplu IBM, dar și producătorilor de distriguții Linux , precum Red Hat sau Ubuntu. Oficialii VMware s-au grăbit să alunge aceste temeri anunțând că va semna parteneriate similare cu alte companii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite