Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

EcoTic a colectat 70 de tone de deșeuri electronice

16 Iunie 2010



Peste 5.000 de elevi din 94 de școli din România au colectat, pe parcursul celor trei luni ale campaniei “Vânătoarea de monștri”, 70,5 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), școala cu cea mai mare “captură” fiind Liceul Teoretic German din Satu Mare. Derulată de organizațiile ECOTIC și Junior Achievement, sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, “Vânătoarea de monștri” a avut loc în perioada martie - iunie 2010, timp în care elevii implicați în program au colectat aproape 11.500 de echipamente uzate.


Deseuri IT
Toate școlile s-au dovedit a fi foarte receptive la inițiativa întreprinsă de cele două organizații. Câștigătorii la finalul campaniei de educație ecologică și colectare „Vânătoarea de monștri” au fost: Liceul Teoretic German din Satu Mare, care s-a detașat de celelalte instituții de învățământ prin cantitatea de DEEE colectată (9.193 de kilograme), urmată de Grupul Școlar Industrial Tehnofrig din Cluj-Napoca (7.494 Kg), Colegiul Economic din Buzău (5.587 Kg) și Grupul Școlar Matei Basarab din Craiova (3.595 Kg). Cei peste 5.000 de elevi s-au înscris în competiția predării deșeurilor pe site-ul campaniei, www.vanatoareademonstri.ro, numărul vizitatorilor pe site depășind în acest moment 25.000.


Printre ceilalți parteneri ai asociației ECOTIC în acest program, s-au numărat și colectorii locali Ecorec Recycling (Bacău), Greenweee International (Buzău), Alpin Recycling (Satu Mare), Bene International (Bihor), Greentronics (Teleorman), JT Grup (Tulcea) și Rian Consulting (Braşov), agenția de PR și marketing Headline, care a administrat componenta de relaţii publice a campaniei, și agenţia de comunicare The Secret Service care a conceput strategia, mecanismul programului şi a dezvoltat campania de comunicare.


După un “sezon de vânătoare” de trei luni, închiderea campaniei a avut loc odată cu Gala de decernare a premiilor, eveniment în cadrul căruia Liceul Teoretic German din Satu Mare a primit Marele Premiu: 100 de kilograme de echipamente electronice. Sponsorul evenimentului a fost compania Ecorec Recycling.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite