Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Radu Beligan - cel mai in varsta utilizator de internet banking BCR

16 Iunie 2010



BCR i-a acordat Maestrului Radu Beligan titlul onorific de Senior 24 Banking BCR in cadrul unei campanii de stimulare a operatiunilor bancare efectuate prin intermediul canalelor alternative (internet banking, phone banking si zonele speciale automatizate amenajate in cadrul unitatilor BCR)



La peste 91 de ani, Maestrul Radu Beligan este cel mai in varsta utilizator activ al serviciului de internet banking BCR. Folosind serviciul in mod frecvent pentru plati de utilitati si transferuri bancare, maestrul si-a exprimat incantarea ca poate folosi un serviciu bancar modern in conditii de economii semnificative de costuri si timp.
„Nu spun ce chin au fost pentru mine toate deplasarile pentru plata facturilor, pana anul trecut, cand un prieteten mi-a aratat cel mai eficient sistem de banking. Fiind pasionat de internet, l-am rugat sa-mi arate pe loc cum sa il folosesc... Din ziua aceea plata facturilor a devenit o placere. Cand vine factura, scot jucaria (n.r.: token-ul de internet banking), tastez un cod, ma loghez online si in doua minute treaba e rezolvata... Uneori, aflandu-ma in deplasare mi s-a intamplat sa deschid banking-ul si pe telefon“, a declarat Maestrul Radu Beligan in cadrul conferintei de presa, dedicate acestui eveniment.


La sfarsitul lunii mai 2010, BCR numara peste 800.000 de utilizatori inregistrati ai serviciului de internet banking; cele mai frecvente operatiuni erau platile curente de facturi la utilitati (apa, energie electrica, gaze) – 30% din totalul platilor – si consultarea de informatii personalizate.
Banca isi propune ca, pana la sfarsitul anului 2010, 63% din totalul operatiunilor efectuate sa se realizeze prin canale alternative.
In acelasi timp, BCR inregistra un trend crescator atat pentru ponderea utilizatorilor activi, cat si in ceea ce priveste volumul tranzactiilor. Doar in primul trimestru al anului 2010, BCR a inregistrat peste jumatate din numarul total de tranzactii realizate in intregul an 2009. Ponderea tranzactiilor in numarul total de operatiuni a crescut de la 5,1% in 2008 la 12,4% in trimestrul I 2010.
Prin intermediul serviciului de internet banking BCR (Click 24 Banking) pot fi efectuate operatiuni precum:
•Transferuri intrabancare (catre conturi deschise la BCR) in lei si valuta
•Transferuri interbancare (catre conturi deschise la alte banci) in lei
•Plata facturilor de utilitati/servicii
•Achitarea ratelor la creditele BCR
•Constituire/lichidare de produse de economisire MAXICONT BCR si SUCCES BCR
•Cumparare/vanzare de Certificate de Depozit cu Discount
•Alimentarea produselor de economisire MAXICONT BCR si SUCCES BCR
•Programarea de ordine de plata pentru o data ulterioara
•Obtinerea de informatii personalizate cu privire la conturile detinute la BCR, inclusiv credite etc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite