Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Simpozion de Administratie Publica Locala- Muntenia si Dobrogea

21 Iunie 2010



BTL Design, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Oraselor din Romania organizeaza la Ploiesti, pe 24 iunie 2010, la Hotel Central, a patra editie a simpozionului de Administratie Publica Locala intitulat Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice.La acesta sunt invitati sa participe primarii si presedintii de Consilii Judetene din toate judetele regiunilor Muntenia si Dobrogea: Buzau, Braila, Ialomita, Tulcea,Constanta, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Prahova,
Bucuresti, Dambovita.

Aceasta conferinta este a patra si ultima editie a intalnirilor pentru administratia publica, din diferite zone ale tarii, pentru prima jumatate a anului 2010. Prima editie s-a desfasurat la Cluj, pe 18 martie, si a reunit reprezentantii autoritatilor locale din Transilvania, cu judetele: Cluj, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Mures, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj, a doua, pentru zona Moldovei, a avut loc la Bacau, pe 29 aprilie. A treia, pentru zona Banat-Oltenia, s-a desfasurat la Timisoara, pe 27 mai 2010, pentru judetele: Timis, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Olt.

Autoritatile locale trebuie neaparat sa ofere solutii pentru nevoile cetatenilor. Firmele private din Romania doresc sa propuna solutii care sa eficientizeze activitatea administratiei publice locale si sa satisfaca nevoile cetatenilor. Iata de ce aceste intalniri, in care firmele intalnesc reprezentantii autoritatilor locale, sunt foarte benefice pentru instituirea unui dialog si gasirea unor solutii concrete.” a declarat Ion Radu – general manager BTL Design.

Conferintele pentru administratie publica sunt concepute ca o platforma de intalnire pentru stabilirea contactelor directe intre autoritati si societatile comerciale si pentru informarea reciproca despre cerintele administratiei si posibilitatile societatilor romanesti si straine din Romania de a veni in intampinarea si rezolvarea nevoilor specifice. Principalele teme de dezbatere ale acestui program de evenimente sunt solutiile folosite in managementul deseurilor, solutiile de eficientizare a activitatii administratiilor publice locale, folosirea parteneriatul Public Privat si delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apa si canalizare. La acest eveniment sunt invitati sa participe reprezentantii autoritatilor publice locale alaturi de companiile care au in portofoliu solutii tehnice si comerciale pentru administratia publica.

Foto: Editia Banat-Oltenia

In cadrul Simpozionului de Administraţie Publică Locală, destinata autoritatilor locale din zonele Muntenia-Dobrogea, pe 24 mai, organizat de BTL Design, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Oraselor din Romania si Asociatia Municipiilor din Romania, se vor discuta oportunitatile de colaborare intre autoritati locale si mediul privat, iar companiile private vor putea dialoga cu administratia locala pentru a oferi solutii.
In acest simpozion sunt implicate in calitate de parteneri mai multe companii: Partener Oficial al simpozionului Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, CIROM - Patronatul din Industria Cimentului si Altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania si Ecologic 3R, ca parteneri principali si Eco Rom Ambalaje ca partener de eveniment.

Companiile prezente şi reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Ministerului Mediului si Padurilor şi de la Ministerul Administratiei si Internelor vor participa la acest simpozion pentru a explica reprezentanţilor autorităţilor locale cum pot să-şi rezolve problemele mai eficient în condiţii de criză.

Prima plenara, “Solutii pentru managementul deseurilor. Solutii de finantare. Depozitare versus Incinerare“, va fi moderata de Teodor Dumitru Banciu,Preşedinte la AsociaţiaOraşelordin România. Un reprezentant alMinisterului Mediului va vorbi despre conformarea depozitelor de deşeuri la standardele europene.
In continuare, Liviu Popeneciu – Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, va prezenta Centrele de colectare DEEE – solutii de management al deseurilor la standarde europene.
In continuarea plenarei,Doru Iorga – Director General Ecologic 3R, va vorbi despre campanii unitare si eficiente de informare si constientizare la nivel national promovate de Ecologic 3 R.
Sesiunea va fi incheiata de Ion Crangasu – Director Executiv C.I.R.O.M – Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania, ce va prezenta”Co-procesarea deseurilor in industria cimentului, o solutie pentru gestionarea deseurilor”

Sesiunea doi va avea ca tema Solutii pentru eficientizarea activitatii administratiilor publice locale. Parteneriatul Public Privat – cadrugeneral” si va fi moderata deIon Radu – General Manager, BTL Design. O societate de avocatura va explica cadrul legal de desfasurare al parteneriatului public privat. Aspecte legislative, iar un reprezentant al unei banci comerciale, modalitati de finantare oferite in cadrul parteneriatului public privat.

Orice primar de comuna sau oras trebuie sa se gandeasca la imbunatatirea vietii cotidiene a locuitorilor din comuna sau orasul pe care il administreaza. Unele nevoi pot fi rezolvate prin mijloace proprii, prin fondurile de finantare ale comunei respective. Pentru altele, insa, care sunt proiecte mai mari, de infrastructura, ce necesita fonduri importante, rezolvarea nu poate fi gasita decat cu ajutorul companiilor private, prin asocierea dintre entitatile publice si societati, prin parteneriat public-privat. Depozitele ecologice de deseuri sunt un exemplu in aceasta privinta, unde se poate pune in functiune un parteneriat public privat.

„Parteneriatele public-privat” sunt forme de cooperare între autorităţile publice şi sectorul privat pentru finanţarea, concepţia, construcţia, renovarea, gestionarea sau întreţinerea infrastructurilor sau pentru furnizarea de servicii care în mod tradiţional ar fi fost acoperite de sectorul public. La nivelul UE, PPP-urile sunt folosite mai ales în sectorul transporturilor (drumuri şi şine ferate), în domeniul clădirilor şi instituţiilor publice (şcoli, spitale, închisori) şi în sectorul de mediu (tratarea apei, gestionarea deşeurilor), dar nu numai.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite