Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

AMD Opteron Seria 4000, pentru proiecte cloud

23 Iunie 2010



AMD a anunţat lansarea noii platforme Opteron Seria 4000, prima platformă proiectată din start să întrunească necesităţile centrelor de date cloud sau hyperscale. Această platformă este disponibilă şi pentru sistemele integrate cu performanţe superioare, cum ar fi serverele telecom, de stocare şi pentru reclamă digitală. “Mulţumită platformei AMD Opteron Seria 4000, aceşti clienţi pot beneficia de o soluţie extrem de eficientă din punct de vedere al costurilor şi consumului de energie, cu un nivel ridicat de personalizare, soluţia ideală pentru sistemele integrate, de top”, a spus Patrick Patla, vice preşedinte corporate şi manager general, Server and Embedded Division, AMD.
Cloud Computing


Consumul energetic rămâne problema numărul unu într-un centru de date². Platforma AMD Opteron Seria 4000 oferă performanţe cu patru şi şase nuclee, la mai puţin de 6W pentru un nucleu, reducând consumul cu până la 24% în comparaţie cu generaţia precedentă³, şi permite instalarea a mai mult de dublul numărului de servere, în acelaşi buget de consum energetic, în comparaţie cu generaţia precedentă. Mediul de afaceri actual presupune ca reevaluarea bugetelor IT şi investirea de capital să fie făcute cu o mai mare atenţie. În plus faţă de economiile generate de eficienţa energetică a platformei, procesoarele din seria AMD Opteron 4100 pot fi achiziţionate la un nivel de preţ de aproximativ $99.
Procesoarele din seria AMD Opteron 4100 sunt ideale pentru configuraţii personalizate deoarece permit instalarea de radiatoare, surse de energie şi ventilatoare de dimensiuni reduse, dar şi a modulelor de memorie cu consum redus de energie pentru creşterea eficienţei energetice. În funcţie de modul de utilizare al sistemului, anumite funcţionalităţi, consumatoare de energie, pot fi eliminate crescând şi mai mult eficienţa costurilor. Această platformă este disponibilă cu o longevitate de 5+2 ani, conform standardelor din industrie, asigurând performanţele, preţul şi puterea necesară sistemelor de top utilizate în diferite segmente de piaţă. Caracterizată prin flexibilitate, platforma AMD Opteron Seria 4000 este compatibilă, din punct de vedere al chipset-ului, cu platforma pe 8- şi 12-nuclee AMD Opteron Seria 6000, oferind suport şi pentru viitorul nucleu “Bulldozer”, programat pentru lansare în 2011.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite