Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

SAP propune o aplicație pentru Cupa Mondială de Fotbal

23 Iunie 2010



Microbişti, pasionaţi de fotbal şi statistici, jurnalişti pe sport şi fani ai echipelor ce joacă la Campionatul Mondial de Fotbal au posibilitatea de a obţine în timp real statistici detaliate ale meciurilor, cu toate fazele, datorită unei aplicaţii software lansate de SAP, cel mai mare producător mondial de software pentru afaceri. Astfel, cu ajutorul aplicaţiei „SAP 2010 Football Experience”, poţi afla cine este golgheterul momentului, care echipă a dat cele mai multe goluri şi care a încasat cele mai multe, poţi obţine statistici pe cornere, ofsaiduri, intercepţii, şuturi pe poartă sau pe spaţiul porţii, şuturi apărate, faulturi, lovituri libere şi multe altele. De exemplu, până pe data de 22 iunie 2010, cele mai multe cornere, 34, s-au înregistrat în meciul Grecia – Coreea de Sud.


Cupa Mondiala de Fotbal
Ca fapt divers, aplicaţia de Business Intelligence dezvoltată a SAP a confirmat jocul extraordinar al Spaniei, faimosul stil „tiki taka” – pase dese pe jos: În primele două meciuri din grupe, spaniolii au dat între ei 1.328 de pase. Următoarele echipe cu joc de pase sunt – tot după primele două meciuri din grupe, Olanda cu 1.209 pase, Brazilia cu 1.190 şi Germania cu 1.177 de pase. Iar Acestea nu sunt decât câteva exemple din tot ceea ce poate oferi o aplicaţie de Business Intelligence de la SAP.


„În afară de ediţiile la care şi România a participat, am privit Campionatul Mondial de Fotbal ca pe un fapt divers, însă această aplicaţie m-a făcut să încep să studiez fenomenul fotbal. Acest software de business explică jocul echipelor în teren, tacticile implementate de antrenori şi rezultatele meciurilor”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite