Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Soluțiile Brinel cresc productivitatea EnergoBit

24 Iunie 2010



Integratorul de soluții informatice Brinel anunță finalizarea proiectului de eficientizare a sistemului informatic din cadrul grupului EnergoBit, prin înlocuirea infrastructurii IT bazate pe Linux cu soluții dedicate Microsoft. Implementată pentru a îmbunătăți securitatea internă și posibilitățile de comunicare între angajații companiei, noua platformă implică o gestionare simplificată a proceselor IT, dar și o creștere a productivității angajaților, inclusiv a celor mobili.


Marcel Borodi, BrinelNoua infrastructură a fost construită pe Microsoft Windows Server 2008 (cu serviciile Active Directory), Microsoft Exchange Server și System Center Configuration Manager (SCCM). Pe lângă creșterea gradului de securitate și îndeplinirea standardelor pentru certificări și auditări, un alt beneficiu important al soluțiilor implementate vizează reducerea substanțială a timpului dedicat serviciilor de suport IT. Din momentul recepţionării soluţiei, personalul IT estimează o creştere semnificativă a productivităţii, de aproximativ 50% în cazul sarcinilor administrative, de mentenanţă şi intervenţii solicitate de utilizatori, inclusiv în cazul unor situaţii neprevăzute.


Potrivit specialiștilor implicați în proiect, una dintre provocările acestuia a constat în păstrarea unor echipamente (serverele şi unele computere fiind upgradate), fără a fi necesare investiţii majore în hardware. Procesoarele şi dispozitivele de stocare au fost aduse la un standard care să permită livrarea unor servicii IT de cea mai bună calitate, fiind astfel implementată o infrastructură compatibilă server-staţie de lucru, cu un sistem integrat de securitate.


Proiectul implementat de Brinel în cadrul grupului EnergoBit reflectă interesul din ce în ce mai mare al companiilor pentru soluții IT care să contribuie la creșterea productivității angajaților și reducerea costurilor. Printre principalele probleme tehnice cu care organizațiile se confruntă astăzi, se numără: lipsa unui sistem de protecție de bază, incapacitatea serverelor de a mai face față solicitărilor angajaților, pierderea unor documente sau comunicări, administrarea rețelei cu greutate, cu un consum mare de timp și implicit solicitarea la maxim a angajaților IT, nevoiți să răspundă unei game variate de cereri. Existente și in cadrul EnergoBit până la implementarea noilor soluții, aceste probleme au fost eliminate odată cu realizarea noii infrastructuri, bazată pe servere Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite