Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Provision Security Days 2010

25 Iunie 2010




Specialiştii în securitatea informaţiei din cele mai importante companii româneşti s-au întrunit a editia 2010 a Provision Security Days pentru networking si pentru dezbaterea subiectelor de actualitate din domeniu. La întrebări au oferit soluţii atât membrii echipei Provision cât şi a principalilor parteneri: CheckPoint, Imperva, ArcSight, BlueCoat, Crossbeam, F5 etc.

Evenimentul s-a desfăşurat sub semnul creşterii de importanţă a securităţii informatice în vremuri de criza. Iulian Medeleanu, Director General Provision IT Group a afirmat că ,,efectele crizei duc la o mare sensibilitate la riscuri a tuturor companiilor“.
Noutatea zilei a constat în lansarea oficială a Pro CERT (Provision Computer Emergency Response Team) un centru naţional de răspuns la incidente de natură informatică. Centru oferă asistenţă şi coordonare pentru detectarea şi gestionarea timpurie a oricărui tip de incident informatic apărut în sistemul IT al unui client. ProCERT activează în cadrul diviziei Managed Security Services a Provision şi dispune de toate resursele companiei grupului. Serviciile sunt accesibile pe baza a doua tipuri de contracte: prima varianta oferă monitorizare şi identificare de ameninţări dar fără a se intreprinde o acţiune, iar cea de a doua pemite ţi actiuni de aliminarea a ameninţărilor însă doar pe baza unui mandat de reprezentare din partea clientului. Calitatea şi confidenţialitatea serviciilor sunt garantate prin Service Level Agreement. Provision oferea şi anterior o parte dintre aceste servicii însă acum a fost conceput un pachet precum si o ofertă comercială concretă. ProCERT oferă: monitorizare vulnerabilităţi, identificare şi eliminare ameninţări, definire politici de gestiune vulnerabilităţi, analiză de risc, asistenţă în colectarea unor dovezi şi sprijin în instanţă pentru cazuri de infracţiuni informatice, pregătirea clienţilor pentru a depăşi astfel de probleme etc. „Nu facem doar constatare de efecte ci şi identificam cauzele reale. Mai mult, cu mandatul clientului putem şi înlătura aceste cauze“, a declarat pentru Market Watch, Dragos Lungu, coordonatorul proiectului.


ProCERT îşi propune să devina un punct de contact pentru autorităţile romane şi din străinatate în lupta contra criminalităţii informatice. De asemenea, va deveni un nod în reţeua europeană şi globală de centre similare.



Provision aduce New Horizons în România

Un alt subiect dezbătut la eveniment a fost extindere Provision IT Group de la 5 la 6 divizii prin aducerea în România a celei mai mari companii globale de training IT: New Horizons. Înfiinţată în 1982, anul apariţiei Internetului, New Horizons pregăteşte anual peste 25 de milioane de cursanţi prin 300 de centre regionale. Cursurile oferite acoperă cele mai diverse tehnologii, de la Microsoft şi Cisco până la COMPTIA şi se desfaşoară după o metodologie proprie de predare. Mai mult, New Horizons aplică cele mai inovative metode în derularea trainingurilor, oferind: mentor learning, dezvoltare personală, program flexibil etc. Pe aceste considerente, New Horizons Romania va putea oferi soluţii complete de cursuri IT şi nu doar cursuri punctuale pe anumite tehnologii sau branduri.


Provision Security Day este printre puţinele evenimente locale dedicate securităţii informatice şi care are ca scop aducerea la un numitor comun a nevoilor exprimate de clienţi cu cele mai bune soluţii şi servicii puse la dispoziţie de industrie. Mai mult, evenimentul are în vederea crearea unei comunităţi de utilizatori şi a unor seturi de norme şi bune practici la nivelul pieţei locale. Numărul profesioniştilor prezenţi, la fiecare dintre ediţii, a depăşit 150.


Prezentările şi dezbaterile au avut ca punct de plecare probleme reale din activitatea oricări companii şi pentru care departamentele IT sunt în căutarea celor mai potrivite soluţii, atât pentru eliminarea riscurilor cât şi pentru reducerea costurilor.


· 42% dintre angajaţi au lucrat de acasa în 2009 faţă de 30% în 2008.
· 8% din bugetele IT se cheltuie pe complianţă.
· 50-60% din date sunt accesate mai rar de 4 luni.
· 80% din ameninţări vin din partea propriiilor utilizatori.
· Numărul breşelor de securitate a crescut cu 300% în 2009 faţă de 2008
· Administrarea unui echipament costă de 5-7 ori valoarea acestuia
· Rata de creştere a datelor nestructurate este de 70-80% în timp ce a datelor structurate de 30%
· 85% dintre companii au breşe de securitate



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite