Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Virusii iPhone pot infecta de asemenea iPad

25 Iunie 2010



Laboratoarele anti-malware de la Panda Security au demonstrat recent ca malware-ul proiectat pentru a infecta iPhone-urile poate compromite, de asemenea, popularele echipamente iPad. Avand in vedere popularitatea acestor dispozitive Apple si cota de piata in crestere, malware-ul conceput special pentru a tinti aceste sisteme incepe sa atraga mai multa atentie. Anul trecut, Panda Security avertiza asupra viermelui Eeeki pentru iPhone si posibilitatea acestuia de a infecta aparatele cu functii deblocate (respectiv cele care au fost decodate cu scopul de a instala aplicatii neoficiale). Viermele Eeeki a fost, de asemenea, capabil sa se raspandeasca la iPod Touch.


Apple ipad
In ciuda faptului ca Apple a decis sa inchida in totalitate hardware-ul (ceea ce face imposibila instalarea echipamentelor periferice) si software-ul (toate aplicatiile sunt instalate prin intermediul AppStore), criminalii cibernetici au gasit o modalitate de a infecta cu malware dispozitivele deblocate. Toate tipurile de malware concepute pentru iPhone vor avea aceeasi capacitate de infectare si răspândire catre dispozitive iPad. Acest lucru se datoreaza faptului ca iPad si iPhone au acelasi sistem de operare, cunoscut sub numele de iPhone (v3) sau iOS (v4), in versiunea viitoare.


Potrivit lui Luis Corrons, Director Tehnic al PandaLabs: "Acest lucru nu inseamna ca suntem pe cale sa se confruntam cu o avalansa de infectii. Am declarat intotdeauna ca, pe masura cresterii cotei de piata Apple, infractorii cibernetici vor incepe sa-i targeteze pe cei care utilizeaza aceasta platforma. Recomandam tuturor utilizatorilor de produse Apple sa urmeze instructiunile producatorului pentru a maximiza securitatea pe sistemele lor de operare ".




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite