Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice- Muntenia si Dobrogea

28 Iunie 2010



BTL Design, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Oraselor din Romania au organizat la Ploiesti, pe 24 iunie 2010, un simpozion de Administratie Publică Locală, cu titlul Solutii pentru administratiile locale in contextul crizei economice.La acesta au participat primarii si presedintii de Consilii Judetene din regiunile Muntenia si Dobrogea : Buzau, Braila, Ialomita, Tulcea,Constanta, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Prahova,Bucuresti, Dambovit. Peste 60 de reprezentanti ai autoritatilor locale au participat la seminar, aratandu-si interesul pentru discutiile cu reprezentantii firmelor private, care le pot oferi solutii pentru rezolvarea nevoilor cetatenilor.



In acest simpozion au fost implicate in calitate de parteneri mai multe companii: Partener Oficial al simpozionului Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, CIROM - Patronatul din Industria Cimentului si Altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania si Ecologic 3R, ca parteneri principali, iar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si Eco Rom Ambalaje ca parteneri de eveniment.


Marian Proorocu, Vicepresedinte la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, a spus in cuvantul de deschidere: „O parte din atributiile administratiei publice centrale vor trece in competenta adminstratiei publice locale, si trebuie sa fiti pregatiri. Autoritatile locale intra in contact cu autoritatea de mediu, mai ales cand este vorba de managementul deseurilor. Nu intotdeauna se aleg terenurile corespunzator. Avem foarte multe probleme cu ariile protejate, precum si cu consultanti, care nu intocmesc dosarele asa cum ar trebui. Suntem pregatiti sa simplificam anumite proceduri.”



Alexandru Toader, secretar, din partea Asociatiei Oraselor din Romania, a salutat organizarea accestei conferinte. „Pentru noi, orasele mici si mijlocii din Romania, aceasta problema, a deseurilor, este foarte importanta. Noi, orasele mici, care avem si orase limitrofe, avem problema deseurilor solide si ale DDE-urilor. Cred ca vom pleca fiecare de aici cu solutii pentru localitatile pe care le pastorim.”



Cornel Nanu, vicepresedinte al Asociatiei Comunelor, amentionat in deschiderea lucrarilor: «In Prahova, la nivelul Consiliului Judetean, s-a realizat un masterplan al judetului Prahova pentru rezolvarea problemei deseurilor. Multi dintre noi incercam sa accesam fonduri europene si avem nevoie de credite pentru completarea acestor fonduri europene»



Florin Popa, manager Centre de Colectare la Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, a spus in lansarea evenimentului ca este foarte bucuros sa salute prezenta reprezentantilor administratiei publice locale din regiune, si a explicat ca RoRec este o asociatie nonprofit, fondata de 10 cei mai cunoscuti producatori de electrocasnice din Europa.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite