Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

SUA, īn topul ţărilor care distribuie spam

29 Iunie 2010



Spam studyExperţii Kaspersky Lab au realizat raportul traficului de mesaje din luna mai, semnalizând menţinerea pe prima poziţie în clasament a Statelor Unite ale Americii, cu un procentaj de 20.8% din totalul mesajelor nedorite care au circulat pe Internet. Această rată a crescut 8.5% faţă de luna aprilie a acestui an. În luna mai, România (1.7%) s-a clasat pe locul 16 în topul realizat de Kaspersky Lab, însă, la nivel general, ţara noastră se află pe poziţia a şaptea, după cum arată ultimul raport de analiză a traficului spam din primul trimestru al anului 2010. Următoarele două ţări după SUA sunt India (7.5%) şi Rusia (5.4%), iar China (3.6%) şi Brazilia (3.7%) încep să urce din ce în ce mai rapid spre topul clasamentului.


A fost semnalată o scădere considerabilă a procentului de mesaje spam provenite din Germania şi Italia, cu 2% mai mic faţă de luna aprilie. Interesantă este şi intrarea în top a unei noi ţări, Argentina, care a atins o rată de 2.1% din volumul total de mesaje nesolicitate distribuite. Experţii Kaspersky Lab au observat că industria spam s-a dezvoltat atât de mult, încât creşte şi descreşte direct proporţional cu evoluţia economiei globale. Astfel, relaţia client – spammer respectă aceleaşi principii de business caracteristice oricărui contract încheiat între două companii legitime.


În continuare, cele mai frecvente atacuri phishing ţintesc PayPal (50.4%), eBay (13.4%), HSBC (8.5%) şi Facebook (6.9%). Întregul raport spam pentru luna mai poate fi citit aici.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite