Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Qiwi mizează pe 1,5 milioane de euro din microplăți

29 Iunie 2010



Compania de microplăți Qiwi, deținută de OE Investments, cel mai mare furnizor de servicii de plată la tonomat pentru reîncărcarea cartelelor prepaid și plata facturilor, companie rusească cu afaceri anuale de 10,8 miliarde de euro, și-a lansat oficial prezența pe piața locală cu planuri de extindere rapidă pe piața din România. Compania vrea să instaleze peste 500 de tonomate de plată pe piața locală și să atingă pînă la finalul acestui an afaceri de 1,5 milioane de euro, a delarat Alexandru Oancea, directorul comercial Qiwi. El a spus că modelul de lucru Qiwi este de tipul multi level marketing (MLM), astfel că orice antreprenor poate începe propria afacere cu astfel de aparate, beneficiind de suport tehnic și asistență din partea companiei.
Qiwi OE Investments
OE Investments a început această afacere pe piața din Rusia, în 2007. A insalat agresiv astfel de tonomate și are peste 100.000 de locații din cele 200.000 prezente pe piața rusă. Aproape 80% din cele 10,8 miliarde de dolari sunt venituri din Rusia. Compania mai este prezentă în 15 alte țări și urmează să lanseze serviciile în Bulgaria și apoi alte țări din regiune și din Uniunea Europeană. Pe piața locală, Qiwi va lansa serviciile întâi în Cluj, Iași, Galați și Constanța. Investiția pe piața locală este estimată la 500.000 de euro. Compania va negocia cu furnizori de servicii și bănci posibilitatea de a oferi plata altor servicii prin bancomatele sale. În general, OE Investments colaborează cu peste 1.500 de furnizori și instituții financiare pentru serviciile sale.
Deocamdată, Qiwi oferă posibilitatea de reîncărcare pentru cartelele prepaid de telefoane mobile, colaborînd cu operatorii mari, Cosmote, Orange și Vodafone. Terminalele de plată au meniu în limba română și ecran tactil, fiind produse însă tot de o firmă rusească, CM Technology. O tranzacție durează maxim 60 de secunde și utilizatorul primelte două confirmări, una pe chitanță și una prin SMS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite