Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Un nou start pentru xDSL

20 Mai 2005



Standul Romtelecom la CERF 2005 era asaltat de vizitatorii atrasi de o oferta variata de servicii, dublata de numerose promotii, atat de telefonie cat si de servicii Internet. Unul din punctele de atractie pentru segmentul business a fost lansarea serviciului ADSL Express, un serviciu de Internet de banda larga (upload/download 256 kbits/1 Mbits ) care ofera Internet rapid, trafic nelimitat, la un pret fix.


"Suntem foarte entuziasmati de interesul publicului pentru ADSL. Clientii nostri isi doresc ADSL oferit de o organizatie solida, cu o anumita reputatie. ADSL Express este exact ceea ce isi doresc;acesta ofera maxima calitate, securitate si acces permanent la un pret rezonabil” a spus Pieter Bakker, director executiv comercial Romtelecom.


Solutia tehnica la client consta in utilizarea liniei telefonice existente si functioneaza prin separarea vocii de date , functie realizata de un splitter la CPE (un filtru ce separa modemul de telefon). Modemul se conecteaza la LAN-ul clientului. Se pastreaza nealterata vocea si este permisa suprapunerea de date intr-o banda superioara de frecvente. Serviciul este asimetric iar canalele de voce si date pot fi folosite simultan, fara sa se inregistreze scaderi ale vitezei pe Internet in timpul convorbirii telefonice.


Serviciile xDSL sunt posibile prin instalarea mai aproape de clienti a unor unitati de retea optice, scurtandu-se astfel lungimea liniei, unul din factorii care limiteaza debitul.


Alte servicii pe care le ofera Romtelecom prin transmisia xDSL sunt Acces VPN IP, numerotarea scurta VPN, CLIP, CLIR, PABX virtual.


Aceste servicii sunt disponibile in peste 85% din suprafata Capitalei, si pana la sfarsitul anului vor avea o acoperire de 100% in Bucuresti.


Prin instalarea acestor echipamente de broadband se creeaza posibilitatea oferirii unui palete complete de servicii de voce, date si video- triple play.


Abonamentul la acest serviciu costa 79 E/luna iar chiria lunara modem cu splitter este intre 4-8 E/luna. Se mai achita o taxa de 40 Euro la instalare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Dagadita Marian
Caracteristicile serviciului sunt de-a dreptul atractive iar despre stabilitate si performanta nu am nici o indoiala.. Intrebarea mea ca si administrator al unei firme de software este cand va fi disponibil acest serviciu si in Craiova ?
28 Mai 2005, 08:56:05
adsl
Este disponibil in Craiova (in functie de centrala telefonica cea mai apropiata) si pentru echipamente va puteti uita si la : http://www.dect.ro
23 Februarie 2006, 12:58:26