Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Adobe corectează probleme importante de securitate

30 Iunie 2010



Adobe Systems, producătorul aplicațiilor Reader și Acrobat, a lansat astăzi o serie de update-uri de securitate care rezolvă o mulțime de probleme care erau exploatate de pirații Internetului. Problemele afectau securitatea produselor Acrobat, Acrobat Pro si Adobe Reader, inclusiv cele pentru Mac OS X sau Linux. Adobe Reader este cea mai populară platformă pentru citirea documentelor PDF, iar distribuția ei este gratutită. De aici și numărul extraordinar de mare de utilizatori la nivel mondial.


Adobe SystemsNoul update rezolvă în total 18 vulneabilități software, inclusiv unele de nivel critic. Adobe a lansat acest patch înainte de termen, de teamă ca hackerii să nu folosească coduri exploit, pentru că vulnerabilitatea era deja cunoscută. Experții în securitate au explicat că există în aplicație o eroare care permite execuția de coduri dacă utilizatorul este convins să apese anumite opțiuni. Pirații Internetului folosesc acum tehnici de socializare pentru a încerca să convigă angajații companiilor să acceseze documente cu diverse coduri care exploatează aceste vulnerabilități.


Compania Adobe a lansat săptămâna trecută și un update pentru Flash Player care a rezolvat o problemă din cel mai popular sistem pentru conținut interactiv online. Vulnerabilitatea Flash permitea hackerilor chiar să preia controlul total asupra sistemelor IT infectate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite