Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

Reţea de Sprijin în Afaceri şi Inovare pentru IMM-urile din Transilvania

01 Iulie 2010



IMM-urile din regiunea Centru şi Nord-vest a României pot apela la Consorţiul BisNet Transivania pentru a beneficia de servicii gratuite oferite prin intermediul Reteţei Enterprise Europe Network. Principalele servicii oferite de EEN sunt: informare cu privire la legislaţia Europeană, asistenţă în vederea extinderii afacerii pe piaţa Europeană prin găsirea unui partener atât în afaceri, cât şi pentru cooperare tehnologică pe piaţa Europeană, consultanţă privind drepturile de proprietate intelectuală, informare şi consultanţă privind accesarea surselor de finaţare Europeană, în special încurajarea participării la programele de cercetare, facilitarea găsirii de parteneri pentru proiecte de cercetare.


Enterprise Europe Network (EEN) este o Reţea de sprijin în Afaceri şi Inovare pentru IMM-uri, un magazin cu o singură oprire pentru informaţiile privind legislaţia UE, oportunităţi de finanţare, asistenţă în găsirea de parteneri de afaceri şi tehnologie, ajutând dezvoltarea capacităţii de cercetare şi inovare a IMM-urilor.
În Romania funcţionează patru consorţii multiregionale, ca parte a Enterprise Europe Network (EEN), fiecare consorţiu având o acoperire regională specifică. Consorţiul BisNet Transylvania cuprinde regiunile de dezvoltare din Nord-Vest şi Centrul României. Organizaţiile care fac parte din acest consortiu, din macroregiunea 1, sunt: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj Napoca, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru -Alba Iulia, Universitatea Transilvania Braşov, Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ECOMAT ICPE-CA Sfântu Gheorghe din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, Universitatea Tehnică Cluj, Clubul Întreprinzătorului Român -Banca Transilvania, CENTI – Centrul de Transfer Tehnologic din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică –Cluj Napoca.


Enterprise Europe Network este un instrument cheie în cadrul strategiei Uniunii Europene pentru a stimula creşterea întreprinderilor mici şi mijlocii. Reţeaua reuneşte 570 de organizaţii de sprijin pentru întreprinderi din 45 de ţări a căror misiune este să sprijine micile companii, astfel încât să se poată fructifica la maxim oportunităţile de afaceri din Uniunea Europeană.


Reţeaua Enterprise Europe Network este gestionată de către Agenţia Executivă pentru Competivitate şi Inovare (Executive Agency for Competitiveness and Innovation -EACI) şi face parte din cadrul programului de Competivitate şi Inovare.


Având în vedere numărul mare de puncte de contact din fiecare regiune geografică, EEN face ca antreprenorii să beneficieze de asistenţă în afaceri chiar "la poarta" firmei. Punctele de contact pentru regiunea Centru şi Nord Vest se pot găsi pe pagina de internet www.icpe-ca.ro/bisnet, iar punctele de contact din afara macroregiunii 1 se pot găsi pe pagina oficială a Reţelei Enteprise Europe Network www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite