Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

HP: tehnologii noi pentru rețele

01 Iulie 2010HP ProcurveHP anunţă noi soluţii performante de securitate menite să prevină discontinuităţile de funcţionare în cadrul unei infrastructuri convergente, oferind un nivel ridicat de protecţie a datelor atât în mediile fizice, cât şi în cele virtuale. Noile soluţii îmbunătăţesc nivelul de securitate al FlexFabric - tehnologie performantă pentru reţele, flexibilă şi sigură, special concepută pentru a se integra în infrastructura convergentă. Importanţa securităţii reţelelor este cu atât mai ridicata cu cât companiile trec la infrastructuri tehnologice virtuale şi bazate pe infrastructuri convergente. Mediile virtualizate şi aplicaţiile concepute pentru a rula în cadrul acestora sunt expuse la aceleaşi riscuri care afectează şi infrastructurile tradiţionale. În situaţia în care multe maşini virtuale sunt găzduite pe un singur server, orice breşă în sistemul de securitate al infrastructurii poate avea efecte dezastruoase. Ca urmare, în momentul în care companiile accelerează migrarea proceselor de producţie şi a aplicaţiilor esenţiale pentru activitatea companiei într-un mediu virtualizat, este obligatoriu ca securitatea datelor să reprezinte o componentă strategică a planului de transfer.


HP TippingPoint Secure Virtualization Framework (SVF) este o suită de produse proiectate să prevină situaţiile în care ameninţările din reţea pot afecta mediile virtualizate. Primul produs din această suită SVF, TippingPoint Virtual Controller (vController), extinde protecţia asigurată de TippingPoint de la mediile fizice către mediile virtual prin rutarea lor către o aplicaţie HP TippingPoint N-Platform Intrusion Prevention System (IPS). vController-ul previne atacurile asupra sistemului de securitate prin scanarea întregului trafic de la maşina virtuală prin reţea, fie între aceasta şi o altă maşină virtuală, fie între maşina virtuală şi serverele tradiţionale.


vController-ul este bazat pe funcţionalitatea şi performanţele de vârf ale serverelor scale-up HP ProLiant G7, recent lansate, capabile să izoleze o maşină virtuală afectată sau o problemă de memorie asociată fără să fie nevoie de scoaterea din uz a serverului fizic sau a maşinii virtuale rezidente. vController-ul oferă un nivel suplimentar de securitate şi previne infectarea maşinii virtuale de către traficul în reţea afectat de malware. De asemenea, HP şi-a extins linia de produse de securitate cu noul HP TippingPoint Reputation Digital Vaccine service (Rep DV). Rep DV se asigură că soluţiile IPS pe care le are instalate clientul sunt la zi cu listele de website-uri maliţioase sau suspecte şi blochează automat accesul de la şi către acestea. Liste de website-uri este adusă la zi la fiecare 2 ore şi este generată de DVLabs, una dintre companiile de cercetare şi dezvoltare cele mai avansate din lume, parte a HP. Prin intermediul comunităţii sale de cercetători, parteneri şi clienţi, această companie a fost numită drept instituţia care a descoperit cele mai multe vulnerabilităţi ale sistemelor de securitate din industrie.


Soluţii de securitate pentru reţele


Companiile continuă să fie asaltate de atacuri de securitate care utilizează orice metodă disponibilă pentru a sustrage date şi pentru a afecta o reţea. Ca să maximizeze protecţia şi să reducă riscurile pentru companii, HP a mai lansat şi două noi soluţii HP TippingPoint S-series, soluţii care extend securitatea reţelei de la LAN-uril către miezul infrastructurilor, atât pentru mediile fizice, cât şi pentru cele virtuale.


Aceste soluţii completează noi soluţii de conectivitate, care includ modulul HP Fibre Cahnnel over Ethernet (FCoE) pentru switch-ul HP A5820, care converge echipamentele de stocare şi switch-urile de reţea top-of-the-rack, ca şi adaptorii de reţea pentru servere şi echipamente de stocare, reducând semnificativ complexitatea conectivităţii la server.


HP pune la dispoziţia companiilor un portofoliu complet de servicii de reţelistică edge-to-core care asigură performanţa şi disponibilitatea reţelelor, precum şi operaţiuni eficiente din punct de vedere al costurilor. Echipele profesioniste de la HP evaluează infrastructura de reţea a clienţilor, identifică riscurile şi indică imbunătăţirile necesare la nivel de performanţă şi securitate. Serviciile HP le permit companiilor să îşi dimensioneze evoluţia pe baza unui model de administrare a serviciilor construit pe arhitectura HP Converged Infrastructure.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite