Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANCOM scoate la vânzare caietele de sarcini pentru TV digitală

02 Iulie 2010



Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) pune in vanzare caietele de sarcini pentru derularea procedurilor de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru, in vederea operarii primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei. Caietele de sarcini contin cerintele tehnice minimale pe care ofertantii trebuie sa le indeplineasca pentru a putea participa la procedurile de selectie comparative prin care vor fi acordate licentele de operare a primelor doua multiplexe digitale terestre, incluzand grila de punctaj, obligatiile minimale pe care ofertantii vor trebui sa si le asume in cazul in care vor fi declarati castigatori, precum si data limita pana la care se pot primi ofertele.
TV digitala
Participarea la procedurile de selectie organizate de Autoritate este conditionata de achizitionarea, in prealabil, a caietelor de sarcini. Potrivit graficului de desfasurare a procedurilor de selectie actualizate de caietele de sarcini, termenul limita de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe, urmand ca stabilirea castigatorilor sa aiba loc la data de 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex si la data de 8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea. In situatia in care analiza ofertelor presupune procesarea unui volum mare de informatii, ANCOM poate prelungi termenele de stabilire a castigatorului si, respectiv, de depunere a contestatiei.


Procedurile de selectie comparativa se vor desfasura in trei etape: etapa de calificare, in care comisia desemnata de ANCOM va verifica daca ofertantii indeplinesc conditiile minime stabilite prin caietele de sarcini, etapa de evaluare a ofertelor, in care se vor evalua numai ofertele acelor participanti declarati calificati si, respectiv, etapa de desemnare a castigatorilor, in care cele doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru pentru primele doua multiplexe vor fi acordate ofertantilor care acumuleaza cel mai mare punctaj. Participantii la procedurile de selectie comparative pot depune contestatie privind rezultatul licitatiei in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii instiintarii privind rezultatul licitatiei, urmand ca in termen de 7 zile de la data depunerii contestatiilor o comisie desemnata de ANCOM sa solutioneze contestatiile.


Caietele de sarcini puse in vanzare de Autoritate pot fi consultate pe pagina de internet ANCOM.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite