Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Investițiile īn IT cresc cu 3,9% anul acesta

02 Iulie 2010



IT&CInvestițiile în industria IT&C cresc anul acesta cu numai 3,9%, cea mai mare creștere fiind pentru investițiile în zona de hardware, se arată într-un studiu Gartner reactualizat după ce s-a încheiat prima jumătate a anului. În prima parte a anului, analiștii estimau o crestere de 5,3%, dar optimismul s-a mai disipat. Per-total, companiile IT&C vor încasa în 2010 circa 3,35 mii de miliarde de dolari, o creștere de numai 3,9 procente comparat cu 2009. La diminuarea procentului de creștere contribuie în special problemele economice din Europa, au explicat analiștii Gartner. Investițiile gurvernamentale în IT&C vor fi afectate pe următorii cinci-zece ani din cauza politicilor de reducere a cheltuielilor pentru a controla datoria publică. Sectorul privat din Europa este de asemenea afectat de măsurile de austeritate luate de majoritatea guvernelor, au explicat analiștii Garnter.


Zona de hardware cunoaște cea mai importantă creștere comparat cu 2009. Încasările vor fi anul acesta de 365 de miliarde de dolari, în creștere cu 9,1 procente. Zona de computere reprezintă în continuare două treimi din investițiile hardware, iar vânzările de computere vor continua să crească. În special zona de laptopuri și PC-uri consumer va rămâne pe un val pozitiv, spune Gartner.


Producătorii de software merg pozitiv, dar cu o creștere de 3,1 procente, comparat cu anul anterior, încasările fiind de circa 229 miliarde de dolari. Serviciile IT au cea mai slabă creștere, doar 2,9 procente, totalizând încasări de 786 miliarde de dolari. Pe zona de telecom creșterea este de 3,4 procente, cu venituri totale de 1,97 mii de miliarde de dolari


In software, IT services and telecommunications, the appreciation in the value of the U.S. dollar, especially against the euro, has acted to dampen U.S.-dollar-denominated growth in 2010.
"Our latest IT spending forecast reflects the fact that the global economic outlook is stable but vulnerable to shocks in key regions and industries, which means that IT spending decisions are still scrutinized for value," Mr. Gordon said. "CEOs are targeting 2010 as a 'return to growth' year, and to enable growth strategies, CFOs expect increased IT spending. However, CIOs are seeing only marginal increases in budgets and are constrained to essential enterprise IT spending with discretionary spending still on hold. In the consumer sector, confidence is improving, although consumers are still wary of the threat of unemployment."
Studiu Gartner IT&C



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite