Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

Soluție Nokia Siemens pentru siguranța căilor ferate

05 Iulie 2010



Caile ferateCompania de căi ferate cu capital de stat din Danemarca, Banedanmark, se pregăteşte să implementeze sistemul de semnalare feroviară şi de control al trenurilor în Uniunea Europeană până în 2020. Aceasta a ales tehnologia GSM-Railway (GSM-R) dezvoltată de Nokia Siemens Networks pentru a asigura interoperabilitatea cu sistemele de căi ferate din Suedia şi Germania, sporind în acelaşi timp viteza, capacitatea şi securitatea operaţiunilor feroviare din ţară. Soluţia GSM-R standardizată propusă de Nokia Siemens Networks va oferi avantajele comunicaţiilor şi transmisiilor vocale digitale securizate pentru datele de semnalare feroviară. În timp ce comunicaţiile vocale permit efectuarea de apeluri vocale interne de pe mobil -de exemplu, permit conducătorilor de tren să comunice cu centrele de control - transmisia datelor va elimina necesitatea unor „semnale de iluminare” externe de-a lungul şinelor, utilizând în locul acestora o tehnologie automată testată de semnalare pentru trenuri, reducând costurile şi asigurând o fiabilitate sporită.


Conform acordului de utilizare, Nokia Siemens Networks va furniza comutatoare GSM-R, staţii de bază, registre, sistemul inteligent de lucru în reţea, centrul de servicii pentru mesaje scurte, terminale pentru dispecere şi echipamente de înregistrare vocală. Pentru a asigura eficienţa şi stabilitatea reţelelor, Nokia Siemens Networks va oferi o gamă largă de servicii, inclusiv crearea reţelei, gestionarea proiectelor, implementarea şi întreţinerea reţelei. Tranzacţia include şi sistemul NetAct de administrare a reţelelor, dezvoltat de Nokia Siemens Networks. Asigurând operaţii stabile şi sigure, reţeaua va fi construită pe baza unui nivel înalt de redundanţă.


„Banedanmark s-a aflat întotdeauna pe primul loc din punctul de vedere al modernizării operaţiilor feroviare, în vederea sporirii fiabilităţii şi a eficienţei acestora. Tehnologia GSM-R dezvoltată de Nokia Siemens Networks va sprijini pachetul în rapidă dezvoltare de aplicaţii încorporate pentru clienţi şi pentru personal şi va ajuta la integrarea acestuia în viitorul sistemelor de comunicaţii feroviare din Uniunea Europeană”, a declarat Terje Hoemsnes, director pentru siguranţă şi transporturi, Nokia Siemens Networks. „Această tranzacţie reprezintă un alt progres important pentru acreditările GSM-R.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite