Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky: brevet pentru o tehnologie nouă de securitate

06 Iulie 2010



Kaspersky Lab a obţinut un brevet pentru o tehnologie de protecție care permite estimarea exactă a impactului potenţial pe care îl poate avea o epidemie malware, ajutând la împiedicarea creşterii nivelului ei de răspândire. În prezent, programele periculoase au capacitatea de a se răspândi foarte rapid, precum focul nesupravegheat, infectând milioane de computere atunci când o epidemie izbucneşte pe Internet. Astfel de situaţii pot conduce la „prăbuşirea” unor infrastructuri IT, computerele devenind vulnerabile la scurgeri de informaţii, care apoi deschid drumul unor tentative majore de fraudă. Detectarea malware-ului pe fiecare calculator în parte se dovedeşte a fi puţin eficientă în cazul unor asemenea incidente.

Experţii Kaspersky Lab consideră că o metodă pentru estimarea nivelului şi direcţiei de creştere a unei epidemii, asemenea unui sistem de alarmă, este absolut necesar în astfel de situaţii. Aceasta funcţionează prin analiza datelor statistice despre ameninţările informatice, obţinute dintr-o reţea de monitorizare globală. Reţeaua urmăreşte numărul de download-uri ale programelor malware, atacurile iniţiate de hackeri, precum şi alte incidente legate de securitate, înregistrând ora la care se produc, sursa şi locaţia geografică. Epidemiile aflate în fază incipientă pot fi identificate în funcţie de numărul de incidente informatice care se produc la un anumit moment într-o anumită zonă a globului. Noua metodă permite identificarea cu uşurinţă a sursei unei epidemii şi poate estima gradul şi modul ei de propagare.


Informaţiile oferite de tehnologia Kaspersky pot fi utilizate de toate ţările care se află în calea unei posibile epidemii, pentru a inţia măsuri de protecţie. Monitorizarea, detecţia şi analiza datelor este realizată în timp real, metoda fiind foarte eficientă pentru protejarea împotriva epidemiilor malware care se răspândesc foarte rapid.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite