Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

EMC cumpără Greenplum pentru soluția analytics

07 Iulie 2010



În lupta pentru soluții business mai performate, EMC a cumpărat furnizorul de sisteme analytics performante Greenplum, un start-up recunoscut însă pentru soluția de înaltă performanță. EMC a mai făcut achiziții spectaculoase în ultima perioadă, printre care Data Domain sau VMware. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. Achiziția are sens, pentru că EMC este lider pe zona de stocare a datelor și cloud computing, iar Greenplum oferă soluții de data warehouse, baze de date și analiză.
Tucci EMC
Afacerea vine după o serie de anunțuri similare de la giganții Oracle, Hewlett-Packard sau IBM. Competiția este tot mai acerbă pentru că majoritatea companiilor caută soluții care să le confere avantaje competitive. EMC are și un parteneriat cu Cisco pentru a ține la distanță competitorii de dimensiuni mai mari. Noua piața vizată de companii este deja de mai multe miliarde de dolari pe an.


Rapoartele de analiză anunță că volumul datelor stocate digital va crește de 45 de ori în următorii 10 ani. Pentru asta va fi nevoie și de soluții de stocare, dar și aplicații de arhivare și regăsire a conținutului, deduplicare, dar și analiză și raportare. "Companiile caută noi arhitecturi și noi unelte pentru a încarca să ordoneze volumul imens de date", explică oficialii EMC. Soluția Greenplum concura direct cu aplicație similară Oracle, dar și cu alte start-up-uri mai mici. Specialiștii spun că tranzacția EMC - Greenplum va duce la noi achiziții în domeniu.


Scott McNeally, fost CEO al companiei Sun Microsystems, care a fost cumpărată de Oracle, este acum adviser al Greenplum.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite