Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Consortiu IBM - UE pentru proiecte cloud computing

08 Iulie 2010International Business Machines și oficialii Uniunii Europene au pus la punct un consorțiu care va studia tehnologiile cloud computing pentru a găsi noi modele de lucru care să reducă eventual costurile de găzduire și de mentenanță pentru astfel de proiecte. Acest consorțiu va începe un proiect de cercetare care are ca scop stabilirea de noi modele de afaceri care să pună în comun serviciile online diverse cu furnizorii de hardware și platformele de funcționare cloud, astfel încât să crească beneficiile pentru toți utilizatorii.


Noile modele de lucru și soluțiile de implementare găsite de consorțiu împreună cu o serie de instituții de învățământ de pe bătrânul continent vor fi utilizate ulterior ca best practices pentru reducerea costurilor, a timpilor de implementare și a cheltuielilor de mentenanță în proiectele IT&C cele mai complexe, de nivel guvernamental. Primul proiect a fost botezat Artifact Centric Service Interoperation (ACSI) și este bazat pe hub-uri inter-operaționale care sunt deja utilizate de IBM Research pentru propriile proiecte de cercetare-dezvoltare.
IBM Cloud CenterParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
G M
Ce banc bun, politiceni care au ramas cu informatii de acum 3 luni... intre timp in IBM a fost decis sca viitorul centru sa fie in Polonia (mutlt mai competitiv ca Romania ... asa spun americanii) si orcum era un troc discutat cu Guvernul (proiectul de Dosarul electronic al pacientului - anulat in SEAP - e-licitatie) si cel de supercomputing discutat inca de pe vremea lui Sandu cu MCSI-ul... La ce are nevoie Romania de dosarul elenic al pacientului, cind sistemul de sanatate este ZERO, poate doar sa cheltuie 40 MEURO si IBM sa devina un al doilea SIVECO (vezi SIUI) :)). La ce are nevoie Romania de un supercomputing???? cine ar lucra cu aceste scule mai ales ca sunt sisteme propietare ale acestor masini de tip BlueGene... bani aruncati .... :((( bani de la bugent care ar fi trebuit sa mearga in sanatate, in invatamint, etc. iar ajutam amaricanii sa iasa din criza???? sau a fost doar o afirmatie politica a unui ministru incompetent????
03 Octombrie 2011, 01:28:32