Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Start pentru proiecte de inovare in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice

12 Iulie 2010



Peste 20 de propuneri de proiecte care vizeaza colaborarea in zona Euroatlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice au fost generate si discutate in cadrul workshopului "21st Century Higher Education, Leadership, Innovation and Human Capital Development – Euro-Atlantic, Black Sea and Caspian Sea Area Studies". Evenimentul a avut loc la Bucuresti, in perioada 8-10 iulie 2010, in cadrul proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior din Romania (www.edu2025.ro), derulat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare din Romania.


Participantii au fost rectori, decani, academicieni, studenti si specialisti in politici educationale din Italia, Franta, Romania, Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova care vor dezvolta colaborari interdisciplinare pe domenii precum “long life learning”, “e-learning 2.0”, “health&life science”, “ITC technology for primary care”. Numeroase parteneriate si proiecte dintre cele propuse in aceste zile vor fi definitivate si lansate incepand cu anul 2011.


“Cele trei zile de workshop ne-au aratat ca exista un mare potential si deschidere pentru colaborare intre institutiile de invatamant si cercetare din zona Euroatlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice in vederea dezvoltarii capitalului uman pentru inovare. Parteneriatele care se vor coagula in urma acestui workshop vor crea oportunitati remarcabile pentru tinerii studenti si profesionisti, imbunatatind mobilitatea si colaborarea acestora in zona,” spune Prof. Dr. Adrian Curaj, coordonatorul proiectelor strategice derulate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare din Romania.


“Pentru mine e important sa pun in legatura cele trei tari importante in viata mea: Romania, tara in care m-am nascut, Franta, unde am trait dupa ce am plecat din Romania si SUA, tara unde imi desfasor activitatea acum. Este un moment la care am visat de foarte mult timp. Ceea ce este cel mai important pentru o tara este ingeniozitatea oamenilor sai – aceasta trebuie cultivata si valorificata. Prin aceste proiecte ne propunem sa cultivam ingeniozitatea tinerilor din Romania,” a declarat Prof. Dr. Eliot Sorel, Universitatea din Washington, D.C., co-organizator al evenimentului.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite