Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

ANCOM da startul licitatiilor pentru multiplexe

12 Iulie 20107 companii au cumpărat caietele de sarcini puse în vânzare în perioada 01 – 09 iulie de către ANCOM pentru derularea procedurilor de selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. În vederea participării la procedurile de selecţie organizate pentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T, următoarele companii au achiziţionat caietele de sarcini: S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Media Sat S.R.L., Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia.
Dintre cei 7 cumpărători ai caietelor de sarcini puse în vânzare de ANCOM, compania General Satellite Sofia a cumpărat numai caietul de sarcini pentru acordarea primului multiplex de televiziune digitală terestră, iar celelalte şase companii au cumpărat ambele caiete de sarcini pentru acordarea primelor 2 multiplexe de televiziune digitală terestră.
Potrivit graficului de desfăşurare a procedurilor de selecţie, termenul limită de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe, urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă loc la data de 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex şi la data de 8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea. În situaţia în care analiza ofertelor presupune procesarea unui volum mare de informaţii, ANCOM poate prelungi termenele de stabilire a câştigătorului şi, respectiv, de depunere a contestaţiei.
Procedurile de selecţie comparativă se vor desfăşura în trei etape: etapa de calificare, în care comisia desemnată de ANCOM va verifica dacă ofertanţii îndeplinesc condiţiile minime stabilite prin caietele de sarcini, etapa de evaluare a ofertelor, în care se vor evalua numai ofertele acelor participanţi declaraţi calificaţi şi, respectiv, etapa de desemnare a câştigătorilor, în care cele două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru vor fi acordate ofertanţilor care acumulează cel mai mare punctaj. Participanţii la procedurile de selecţie comparative pot depune contestaţie privind rezultatul licitaţiei în termen de 3 zile lucrătoare de la data primirii înştiinţării privind rezultatul licitaţiei, urmând ca în termen de 7 zile de la data depunerii contestaţiilor o comisie desemnată de ANCOM să soluţioneze contestaţiile.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite