Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

HP automatizează și simplifică mediul IT, ajutānd clienții să-și reducă masiv costurile operaționale

13 Iulie 2010



Conform strategiei Converged Infrastructure, HP a lansat în premieră, pentru industria IT mondială, noi produse (servere, stocare, rețea, managementul alimentării cu energie electric) ce permit clienților să transfere milioane de dolari din bugetul alocat mentenanței către activități cu un impact direct asupra inovării și eficientizării afacerii.
HP Converged Infrastructure oferă clienților oportunități reale pentru eliminarea costurilor mari, complexe și nejustificate induse de mentenanța sistemelor IT. Lansările anunțate la HP Tech Forum includ cele mai reprezentative îmbunătățiri aduse HP Blade System din ultimii patru ani, inclusiv câteva servere noi, precum și inovații aduse HP Virtual Connect și HP Blade System Matrix. De asemenea, au fost anunțate o serie de tehnologii unice pentru managementul alimentării cu energie ce automatizează monitorizarea și controlul consumului de energie la nivel de DataCenter, precum și aplicații prentru stocarea datelor ce oferă un nivel ridicat de simplificare și automatizare pe baza unei arhitecturi unificate pentru deduplicarea datelor. ,,Clienții ne solicită constant soluții care să elimine complexitatea și excesul de echipamente ce caracterizeaza infrastructurile IT actuale pentru ca departamentele de profil să se focalizeze cu precădere asupra inovării decat a sarcinilor operaționale‟ afirmă Dave Donatelli, executive vice president and general manager, Enterprise Servers, Storage and Networking, HP.„ Pe parcursul întregului an, HP își va consolida strategia Converged Infrastructure cu soluții revoluționare la nivelul tuturor sectoarelor unui DataCentre, permițând astfel simplificarea arhitecturii acestora și totodată îmbunătățirea performanțelor și reducerea costurilor.‟


Serverele HP ProLiant: reduceri de costuri după doar 30 de zile de utilizare


Capacitatea HP de a livra astfel de beneficii, cu servere conforme standardelor existente în industrie, a sporit încrederea clienților în familia de produse HP Proliant, realitate confirmată de atingerea celei mai mari cote de piață, 56,1% pentru servere blade și 39,2% pentru servere x86, conform IDC Worldwide Quarterly Server Tracker.
Companiile mari generează volume imense de date și prin urmare solicită creșteri permanente ale scalabilității, fiabilității și performanței echipamentelor de procesare a acestor date. Astfel, pentru atingerea nivelului optim de funcționare, serverele trebuie să aibă o arhitectură optimizată între puterea de calcul a procesorului, memorie și I/O.
Trei noi servere HP ProLiant oferă o serie de inovații la nivel de automatizare ce permit clienților reducerea timpului de răspuns al aplicațiilor, o mai bună utilizare a resurselor IT precum și îmbunătățirea indicatorilor de rentabilizare a investiției (ROI). Serverele rack-abile includ elemente tehnologice revoluționare precum memoria scalabilă până la 2TB și capacitatea de auto-reparare ce permite o creștere de 200% a gradului de disponibilitate. Optimizate pentru aplicații dedicate volumelor mari de date, aceste servere reduc spațiul ocupat în DataCenter, complexitatea și costurile cu rate cuprinse de la 91 la 1.
Șapte noi servere blade HP ProLiant G7 sunt destinate cu precădere mediilor virtuale foarte solicitante prin introducerea ,în premiară, a primului blade cu 1TB de memorie și tehnologie Virtual Connect FlexFabric 10GB pentru o scalabilitate I/O maximă. Cu o arhitectură ce optimizează performanța procesorului, posibilitățile de extindere a memoriei și capacitatea I/O, aceste sisteme pot susține până la de 4 ori mai multe mașini virtuale decât ofertele similare ale competiției, solicitând totodată cu 66% mai puțin hardware.

HP Virtual Connect: asigură convergența dintre date, storage și rețea pentru a limita expansiunea mediului IT


Adoptarea extinsă a utilizării mașinilor virtuale a dus la creșterea complexității și costurilor conectării serverelor la rețea și la sistemele de stocare. Gama extinsă de produse HP Virtual Connect oferă conectivitate automată, printr-un singur conector, la orice rețea eliminând astfel 95% din nevoia de extindere a rețelei.


Noul modul HP Virtual ConnectFlexFabric permite conectarea serverelor la orice FiberChannel, Ethernet sau rețea iSCSI printr-un singur dispozitiv, eliminând nevoia unor interconectări multiple. Tehnologia HP Virtual Connerct FlexFabric este integrată în serverele blade HP ProLiant G7 și permite clienților reducerea costurilor cu echipamentele de rețea cu până la 185,000 USD la nivelul fiecărui rack. .(5
Cu peste 3 milioane porturi livrate, vânzările HP Virtual Connect s-au dublat în prima jumătate a anului fiscal 2010 față de perioada similar a anului trecut. HP Virtual Connect permite clienților reconfigurarea rapidă a conexiunilor la SAN sau LAN prin mutarea sarcinilor de lucru și inlocuirea sau adăugarea unor noi servere fără întreruperea proceselor.


HP BladeSystem Matrix: automatizează implementările de private cloud


Instalarea manuală a aplicațiilor șau a elementelor de infrastructură IT poate întârzia cu săptămâni sau chiar luni livrarea de noi servicii către beneficiari. Clienții au nevoie de un mediu IT automatizat pentru a răspunde rapid schimbărilor impuse de strategia de business.
HP BladeSystem Matrix prin integrare cu HP Server Automation simplifică mediul IT oferind provizionarea automată a aplicațiilor printr-o singură comandă. HP BladeSystem Matrix, prima ofertă de infrastructură convergentă ,,all inclusive,, din industrie, permite adoptarea private cloud și desfășurarea unui mediu IT complex la nivel de minute. Astfel, clienții pot reduce un indicator precum TCO (Total Cost of Ownership) cu până la 56% față de o infrastructură tradițională. .(6)
„Succesul nostru depinde de abilitatea de a livra servicii IT sigure și de calitate ridicată, care să ne permită acoperirea oricăror fluctuații în cerințele pieței fără perturbarea activității. De asemenea, aceste servicii trebuie să permită și să susțină creșterea companiei,‟ afirmă Merritte Stidston, director, Development Center Strategy & Operations, McKesson – Office of the Chief Technology Officer. HP BladeSystem Matrix, pe baza templaturilor definite conform celor mai bune practici ale McKesson și HP, ne permite provizionarea a 90 de servere blade, alocând 1 minut pentru fiecare. Aceste rezultate consistente și repetabile ne aduc o economie considerabilă de timp, pe care echipa mea îl poate aloca altor sarcini‟.


HP Intelligent Power Discovery: eliminarea risipei de energie în DataCenter

Analiza atentă a datelor privind consumul de energie precum și control asupra utilizării acesteia poate aduce economii de milioane de dolari companiilor care operează centre de date.
HP Intelligent Power Discovery reprezintă primul progres real al industriei în domeniul Data Center-elor ecologice, prin crearea unor conexiuni la nivelul consumului de energie între serverele HP ProLiant,(7, instrumentele pentru administrarea centrelor de date oferite de terți furnizori și facilitățile de alimentare cu electricitate. Ca extensie a produsului DataCenter Smart Grid, această soluție oferă transparență și profunzime în ceea ce privește modul de utilizare a energiei cu ajutorul unei proiecții grafice în timp real a consumului. Astfel, printr-o provizionare atentă a consumului, clienții pot extinde durata de viață a centrelor de date și face economii anuale de până la 5 milioane USD pentru 1000 de servere.


HP StoreOnce: reinventează deduplicarea datelor


Deduplicarea reduce costurile prin eliminarea multiplelor versiuni ale acelorași date. Prima generație a acestui tip de soluții implica utilizarea de procese și produse multiple pentru clienții care dețineau aplicații și platform eterogene.
HP StoreOnce este prima soluție care automatizează deduplicarea datelor la nivelul întregii organizații printr-o singură arhitectură unificată. Astfel, prin eliminarea utilizării unor produse și procese multiple, HP Store Once îmbunătățește productivitatea și eficiența administrării datelor. Având la bază inovații patentate de HP Labs, divizia de cercetare a HP, această nouă soluție pentru deduplicarea datelor permite o îmbunătățire cu până la 20% a performanței(9) și un raport preț/performanță de cel puțin două ori mai bun decât al soluțiilor similare oferite de competiție.
Disponibilă, în mod curent, împreună cu sistemul de back-up HP D2D, inclusive noul HP D2D4312, soluția HP Store Once ajută clienții să cheltuie cu 95% mai puțin pe capacitatea de stocare. Disponibil, de asemenea, pentru mediul virtual, clienți de back-up sau sisteme scalabile de stocare, HP Store Once oferă beneficiarilor o singură soluție pentru toate nevoile de deduplicare a datelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite