Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Mio extinde gama de produse cu seria S600

15 Iulie 2010



La doar o luna dupa lansarea in cadrul Computex Taipei 2010, S600 cel mai nou produs MIO este disponibil si pe piata romaneasca, la un pret de cca 899 RON. Modelul S600, face parte din noua gamă S6xx care combină ecranul panoramic cu o diagonală de 5-Inch (12,7 cm) cu designul inovator, dar şi cu cele mai noi inovaţii ale software-ului Spirit. Noile Mio S600 se remarcă printr-o serie de inovații menite să îmbunătăţească experiența de călătorie a utilizatorilor. Dintre aceastea, la o primă privire se remarcă noile butoane iluminate care permit utilizatorului să se întoarcă cu ușurință la meniul principal sau să salveze cu ușurință locația actuală sub forma unui POI, dar şi să păstreze o anumită rută în memoria dispozitivului. De asemenea, încă de la exterior, utilizatorul va putea remarca portul AV, care permite conectarea dispozitivului la DVD-playere, camere video, dar şi a unei camere de asistenţă la parcare.
Ecranul panoramic de 5-Inch îmbunătăţeşte modalitatea de vizualizare a hărţilor şi a funcţiilor suplimentare incluse în noua versiune a puternicului software Mio Spirit. Pe lângă funcţiile deja specifice software-ului de tipul P
OI (punctelor de interes), cărţilor de călătorie incluse, posibilităţii de captură a rutei sau a noilor puncte de interes, noile modele S600 vin cu funcţii adiţionale deosebite.
Funcţiile inovatoare specifice noilor Mio S600 sunt: funcţia “Text-to-speech”, care facilitează localizarea mai ușoară a unor destinaţii prin rostirea numelor străzilor și a intersecțiilor, pe măsură ce punctul de destinaţie este mai aproape, funcţia de ghidare off-road, funcţia de identificare a celei mai apropiate parcări de punctul de destinaţie, funcţia de avertizare a conducătorului auto asupra radarelor şi a camerelor din trafic şi asistenţa la încadrarea pe banda corespunzătoare.
Atuu-rile platformei Mio Spirit “Smart Find”, “Google Like Search” și “Explore Mode” sunt întregite de noul port AV ce poate transforma S600 într-un adevărat centru media pentru orice autoturism. Mio S600 poate astfel reda semnal video și audio de la un TV tunner digital, un media player sau o cameră de asistenţă la parcare.
Lansarea noii game S600 pe piaţa din România dovedeşte faptul că Mio Technology consideră piaţa locală de echipamente GPS ca fiind o piaţă cu un potenţial deosebit, în ciuda scăderii din 2009 şi 2010. Mio îşi va adapta oferta la specificul românesc atât prin lansarea de produse de ultimă generaţie, dar şi prin gândirea unor echipamente noi, mai accesibile pentru utilizatori”, a declarat Laura Samson, Country Director Mio Technology România, Ungaria, Cehia şi Slovacia.
Deşi criteriul preţ este la ora actuală principalul punct de referinţă, cumpărătorii de echipamente GPS au început să fie mult mai atenţi la funcţiile dispozitivelor de navigare prin GPS pe care le cumpără. Pe lângă harta cea mai completă, mulţi dintre cumpărători sunt interesaţi de funcţiile multimedia, de update-urile gratuite ale hărţilor, dar şi de uşurinţa în utilizare a dispozitivelor”, consideră Laura Samson.
Mio S600 face parte din cea mai nouă gamă de dispozitive personale de navigaţie a Mio Technology. Aceasta va fi întregită de lansarea S605 şi S655 în luna august. Dintre aceste modele, producătorul se aşteaptă ca S600 să realizeze cele mai mari volume în vânzări, datorită specificaţiilor avansate ale produsului şi preţului competitiv.
Pe lângă funcţiile inovatoare specifice lui S600, noile produse vor îngloba caracteristici suplimentare. S605 va avea în plus un receptor TMC (pentru informaţii din trafic), iar S655 va include în plus faţă de acesta din urmă bluetooth, handsfree şi un player audio dedicat. În cazul S655, echipamentul GPS devine astfel un adevarat carkit, având posibilitatea de a se conecta cu telefonul mobil sau orice alt dispozitiv cu Bluetooth, de a reda fişiere aflate în memoria acestuia, de a efectua convorbiri telefonice direct pe GPS, de pe un ecran de 5” şi chiar de a sincroniza agenda telefonică cu dispozitivul.
În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor la acest tip de echipamente, oficialii Mio remarcă o scădere a preţurilor cu aproximativ 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi o creştere a performanţei în special în ceea ce priveşte echipamentele entry şi mid-level.
Dacă ne referim la noile S600, acestea vin cu multiple îmbunătăţiri comparativ cu gama Spirit lansată anul trecut. Astfel GPS-urile Mio de nouă generaţie au un ecran tactil de 5”, comparativ cu 4,7” anul trecut, un receptor al semnalului GPS mai puternic de 12 mm x 12 mm, un nou sistem de operare, Windows CE 6.0, software Spirit îmbunătăţit versiunea 2010, difuzor mai puternic. Pe lângă acestea, noile modele S600 includ funcţii ca text-to-speech (funcţie unică pentru echipamentele GPS din România) şi suport offroad.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Andrei
Unde se gasesc aceste GPS-uri?
15 Iulie 2010, 12:36:07