Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Rezultate financiare record pentru Intel

15 Iulie 2010



Intel Corporation a raportat un venit de 10,8 miliarde de dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului, în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a anunţat, de asemenea, un profit operaţional de 4 miliarde de dolari, un profit net de 2,9 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 51 cenţi.
„Cererea ridicată venită din partea clienţilor corporate pentru cele mai avansate microprocesoare Intel a condus compania către cel mai bun trimestru din istoria sa de 42 de ani”, a precizat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel.
Grupul PC Client a înregistrat o creştere secvenţială a venitului de 2 procente, înregistrând un record pe segmentul microprocesoarelor mobile.
Grupul Data Center a înregistrat o creştere secvenţială a venitului de 13 procente, înregistrând un record pe segmentul microprocesoarelor de servere.
Microprocesorul Intel® Atom™ şi chipsetul au înregistrat un venit de 413 milioane de dolari, înregistrându-se o creştere secvenţială de 16 %.
Cheltuielile de R&D plus MG&A au fost de 3,25 miliarde de dolari, peste estimarea iniţială a companiei în valoare de aproximativ 3,1 miliarde de dolari;





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite