Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Studiu: 5 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă

20 Iulie 2010



telefoaneDatorită cererii ridicate înregistrate pe pieţe emergente precum India sau China, numărul total de utilizatori de telefonie mobilă a crescut la 5 miliarde arată un studiu realizat de Ericsson. Prin comparaţie, în anul 2000 doar aproximativ 720 milioane de persoane din lume foloseau servicii mobile de telefonie, un număr care astăzi nu acoperă nici măcar toţi utilizatorii din China. Segmentul conexiunilor de broadband mobil se dezvoltă într-un ritm la fel de alert precum cel al telefoniei mobile. Industria de telecomunicaţii preconizează un total de peste 3,4 miliarde de conexiuni de broadband mobil până în 2015 (în creştere faţă de cele 360 de milioane înregistrate în 2009). De altfel, studiile realizate până în prezent arată că, în curând, 80% din populaţia lumii va accesa Internetul cu ajutorul dispozitivelor mobile.


Pentru unii utilizatori, conexiunile mobile înseamnă un plus de comoditate, în timp ce pentru alţii ele reprezintă o necesitate. Cu ajutorul conexiunilor mobile, acele persoane care nu au acces direct la o bancă sau la un cont în bancă pot totuşi să transfere bani, pescarii şi fermierii pot fi înştiinţaţi cu privire la schimbări meteorologice bruşte, locuitorii din mediul rural au acces la servicii medicale, iar copii pot învăţa online. Mai mult decât atât, conexiunile mobile uşurează munca de zi cu zi a companiilor mici şi contribuie la creşterea economică globală.


Pe pieţele dezvoltate, creşterea traficului în reţele mobile este susţinută de rata crescută de utilizare a dispozitivelor conectate. În acord cu această tendinţă, Ericsson estimează un număr total de 50 de miliarde de dispozitive conectate până la sfârşitul acestei decade. Industria de comunicaţii trece printr-un proces accelerat de transformări. În decembrie 2009, un alt reper important a fost atins atunci când traficul mobil de date a depăşit pentru prima oară traficul generat de apelurile de voce.


Comunicaţiile M2M (machine-to-machine) reprezintă o componentă importantă a dezvoltării industriei mobile în viitor. Astfel, pentru companiile din industria energetică, ele pot lua forma unor dispozitive inteligente, capabile să măsoare automat consumul de energie, să crească eficienţa companiei şi să reducă cheltuielile operaţionale, în timp ce, pentru companiile de transport, ele pot fi reprezentate prin soluţii de supraveghere care permit optimizarea rutelor şi garantarea siguranţei vehiculelor pe drum. Comunicaţiile M2M oferă, de asemenea, o serie de beneficii şi pentru alte industrii, permiţând, spre exemplu, camerelor de fotografiat să trimită rapid imagini către cealaltă parte a lumii sau unui automat de sucuri să ceară să fie reaprovizionat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite