Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Industria SaaS: venituri de 8,5 mld. $ īn 2010

22 Iulie 2010



Veniturile totale ale furnizorilor de aplicații SaaS în 2010 vor atinge 8,5 miliarde de dolari, o creștere de 14,1% comparat cu 209, conform unui studiu realizat de Gartner. Adoptarea rapidă a soluțiilor SaaS a schimbat multe jocuri în industria IT&C, conform specialiștilor. Deși există de zece ani, soluțiile SaaS încep abia acum să fie utilizate de companii, iar tehnologia cloud computing va crește acest domeniu pînă în 2014.


Conform studiului, soluțiile SaaS pe cloud computing aduc deja 75% din veniturile industriei, iar în 2014 volumul total al încasărilor generate prin cloud va fi de peste 90%, spune Gartner. "Popularitatea SaaS a crescut semnificativ în ultimii cinci ani, depășind temerile inițiale legate de securitate, acces și timp de răspuns ", a explicat un analist al companiei. Adopția va continua să se accelereze, dar depinde de segmentul de business și soluțiile dezvoltate specific.
SaaS
Cel mai rapid cresc soluțiile project & portofolio management (PPM), iar soluțiile Enterprise Content Management (ECM) reprezintă circa 4% din totalul vânzărilor. Soluțiile SaaS continuă să crească și pe zona de Customer Relationship Management (CRM), cu un total de 24% din vânzările totale de CRM în 2009 și circa 26% în cursul anului curent. "Piața pentru soluții CRM on-demand se schimbă, este într-un proces de evoluție și maturizare", a explicat analistul Gartner.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite