Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft: venituri peste așteptările analiștilor

23 Iulie 2010



Gigantul Microsoft a încheiat anul fiscal cu un trimestru foarte bun, cu venituri de 16,04 miliarde de dolari, peste așteptările analiștilor, precum și un profit de 4,52 miliarde de dolari. Creșterea veniturilor este de 22% comparat cu aceeași perioadă a anului anterior. Toate diviziile companiei au raportat creștere, iar Windows și Office sunt iar în centrul atenției. Rezultatele confirmă relansarea economică și sunt în linie cu cifrele foarte bune raportate de Intel sau Apple.


Divizia Windows a avut venituri cu 1 miliard de dolari mai mari decât anul anterior, numărul de licențe cumpărate a crescut cu 26%. Cifrele sunt mari datorită Windows 7. Zona de jocuri video, Xbox, a avut creșteri de 30% comparat cu 2009, iar luate la un loc cu Zune (divizia de Divertisment și Echipamente) a raportat o creștere cu 38% comparat cu anul anterior. Asta chiar dacă proiectul cu telefoane Kin a fost deja închis.
Microsoft
Anul fiscal a adus Microsoft încasări de 62,48 miliarde de dolari, o creștere cu 7 procente comparat cu anul anterior, și un profit de 18,76 miliarde de dolari, o creștere cu 29% comparat cu perioada anterioară.


Veștile sunt bune pentru Microsoft, deoarece analiștii de pe Wall Street aveau estimări negative. Anul acesta Apple a depășit ca valoare de piață nivelul Microsoft. Astfel, specialiștii considerau că Apple va reuși să depășească Microsoft și ca valoare a veniturilor trimestriale. Ceea ce nu s-a întâmplat. Apple a raportat venituri pe trimestrul al doilea al 2010 de 15,7 miliarde de dolari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite