Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Prezentare de Site-uri

20 Mai 2005



Portal pentru plata impozitelor si amenzilor


Desi un proiect favorit al MCTI acest portal nu exista. Am cautat zile in sir orice referire la o adresa URL a acestuia, tot ce am gasit a fost ordonanta de urgenta care reglementa infiintarea sa. Se presupune ca fiecare administratie locala trebuie sa aiba un portal pentru plata impozitelor. Unele nu au nici macar o mentiune a acestuia, altele au un link, dar care nu duce nicaieri. Cele mai multe administratii locale nu pot furniza asadar acest serviciu. Cat despre plata amenzilor, nici nu poate fi vorba, aceasta este o fantezie, cel putin pana in prezent.


Asteptam in continuare ca Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sa ne anunte inaugurarea unui sistem de acest gen care sa acopere intreaga tara.


Totul despre filme


Un site pentru cinefili este www.imdb.com Este o baza de date foarte dezvoltata care contine informatii si comentarii despre filme noi, vechi, de arhiva sau chiar inca in productie. Am cautat titluri celebre cum ar fi “Casablanca” sau “Taxi Driver”, pe care este inutil sa mai spun ca le-am gasit fara probleme. De asemenea am cautat titluri ale unor filme inca in productie, cum ar fi “Torch” cu Al Pacino, ce-i drept la acestea informatiile sunt mult mai putine neaparand la toate nici macar data anuntata a iesirii pe piata.


In orice caz, este un site interesant, pe care cinefilii il vor aprecia in special pentru dimensiunile mari ale bazei de date, in care pot gasi informatii utile despre aproape orice film.


Enciclopedie gratuita


De multe ori enciclopediile online percep anumite tarife pentru accesarea completa a informatiilor continute. Una dintre solutiile alternative pentru cei care au nevoie de o sursa deschisa de informatii este www.wikipedia.org. Cele mai multe articole din aceasta sunt in limba engleza, dar exista si un numar semnificativ traduse in alte limbi. Spre exemplu exista peste 10 000 de articole in limba romana.


Ceea ce este si mai atractiv la aceasta enciclopedie este potentialul ei de crestere. Utilizatorii au posibilitatea de a adauga ei insisi articole, facand din wikipedia o structura “vie” care creste pe cale organica, in functie de nevoile celor care o folosesc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miki
ce chestie, am impresia ca tot ce se "publica" in revista asta este aservit si de multe ori "obsolete". Unde este "deontologia" jurnalistica domnilor?
27 Mai 2005, 10:31:43
webmaster
Nu imi este foarte clar la ce va referiti? Ar fi justificata remarca dvs pentru numeroase alte articole din acesta editie dar nu pentru pagina de prezentare site-uri. Cui facem reclama? Unui site despre care spunem ca nu este, celui despre filme, sau unei enciclopedii gratuite????? Ma tem ca nu prea inteleg acuza. Gabriel Vasile redactor sef
27 Mai 2005, 10:51:39