Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

D-Link îşi consolidează activitatea în estul Europei

25 Iulie 2010




Thomas von Baross - vice-preşedinte D-Link Europa Centrală şi de Est, Bogdan Mihalcea - country manager D-Link România


Compania D-Link, furnizor de soluţii complete de networking şi comunicaţii pentru utilizatori individuali şi companii, şi-a reorganizat recent operaţiunile în Europa de Est. Thomas von Baross a fost numit vice- preşedinte D-Link Europa Centrală şi de Est, regiune în care a fost inclusă şi România. Direcţiile de dezvoltare pentru România nu se abat de la strategia stabilită de compania mamă: soluţii de business, accesiunea pe piaţa de stocare şi cea de supraveghere IP.

Odată cu noua numire, Thomas von Baross va fi responsabil de activitatea companiei în Bulgaria, Polonia, România, Slovacia, Cehia şi Ungaria.


„Când am primit acest nou post, cu responsabilităţi extinse, am primit şi un obiectiv clar: să creştem afacerea şi să ne folosim de resursele pe care le deţinem deja, fie că sunt financiare sau umane. Deţinem a doua poziţie în România, putem deveni numărul unu sau nu?”, spune Thomas von Baross.


Vice-preşedintele D-Link Europa Centrală şi de Est precizează că echipele din regiune se vor apropia de competitori definindu-se ca o echipă.


„Când am decis că vrem să ne consolidăm organizaţia, ne-am întrebat cum să ne reorganizăm. Cele mai mari ţări, unde deţineam poziţii bune pe piaţă şi aveam deschise deja operaţiuni, le-am pus sub umbrela Europei Centrale, inclusiv România. Aici aveam deja o afacere prosperă, nu eram la început. Vrem să îmbunătăţim partea de suport, în special pentru soluţiile de business. Ştiam că în Europa Centrală acesta este punctul nostru forte. Iar acum vrem ca echipa din România, dar şi celelalte echipe din celelalte ţări să aibă acces la aceste soluţii şi informaţii”, mai spune Thomas von Baross.


Cum este, însă, percepută la nivel local această schimbare într-o perioadă de criză?


„În primul rând, aş dori să precizez că nu facem parte din industria auto sau de construcţii, unde recuperarea se desfăşoară lent. Facem parte din industria IT, iar eu cred că primul semn de revenire îl va da această industrie. În acest moment companiile au nevoie şi cer infrastructuri mai bune, deci ne aflăm în locul potrivit pentru a asigura, printre primii, revenirea industriei. În opinia mea, această schimbare care a intervenit în structura companiei vine în sprijinul nostru şi ne va ajuta să accesăm anumite instrumente care sunt disponibile în Europa Centrală, pentru a ne da posibilitatea să devenim mai competitivi pe piaţa locală, să consolidăm afacerea în ceea ce priveşte vânzările, rezultatele. Este o schimbare bună pentru biroul local, pentru că ne vom optimiza astfel colaborarea cu celelalte organizaţii din Europa Centrală”, menţionează Bogdan Mihalcea, country manager D-Link România.


Acest lucru nu înseamnă că echipa din România se va mări. Bogdan Mihalcea crede că nu mărimea echipei este foarte importantă.


„În prezent, ne transformăm încet în-tr-un furnizor de soluţii de business. Acum cinci ani, când am pus bazele afacerii în România am încercat să schimbăm percepţia oamenilor asupra noastră – dintr-o companie orientată către consumatorul direct, către un furnizor de soluţii de afaceri pentru întreprinderi mici şi mijlocii. Acum vrem să intrăm şi pe zona întreprinderilor mari. Ceea ce este important este să oferim soluţii mai bune, servicii mai bune şi, poate, ne vom mări echipa. Toate acestea se află într-o inderdependenţă”, adaugă Bogdan Mihalcea.


Soluţiile de business – principala ţintă

Principalele direcţii de dezvoltare ale D-Link România în acest an nu se abat de la strategia definită de compania mamă: soluţiile de business reprezintă principala ţintă, apoi lărgirea portofoliului de produse şi soluţii. D-Link a intrat agresiv pe piaţa de stocare şi pe piaţa de supraveghere IP.


Echipele D-Link din Europa Centrală şi de Est realizează mai mult de 35% din veniturile D-Link în Europa, iar acest lucru îi asigură acestei regiuni o oarecare greutate şi putere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite