Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ECM >> Stiri si comunicate

Servicii de facturare electronica prin BCR si Transfond

23 August 2010



Banca Comerciala Romana (BCR) si Transfond au lansat, in premiera in Romania, serviciile de facturare electronica,e-Factur@. Serviciul asigura atat emiterea facturilor cat si arhivarea şi, respectiv, livrarea/transmiterea acestora integral in mediu electronic, inlocuind procesul similar desfaşurat pe suport hartie. Serviciul e-Factur@ este oferit sub forma unei aplicaţii unice securizate, la care se pot conecta atat emitenţii de facturi, cat şi destinatarii acestora. Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea şi pastrarea acestora pe suport hartie. Serviciul asigura, astfel, economii semnificative de timp si costuri de procesare precum si de spatiu de stocare.
Facturarea electronica vine in completarea instrumentelor deja utilizate in relaţiile de afaceri pe care banca le ofera clientior sai. La nivel operational, serviciul asigura imbunatatirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare şi control al fluxurilor de numerar. Intentionam sa dezvoltam in viitor si optiunea transmiterii facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking BCR catre destinatarii finali”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al Directiei Tranzactii Bancare din cadrul BCR.


e-Factur@ completeaza gama de servicii din zona de e-Business, precum şi a serviciilor de plaţi, ca parte a serviciilor adiţionale opţionale SEPA. Acest serviciu pune bazele pentru dezvoltarea facilitaţii de reconciliere a facturilor emise cu plaţile incasate, care constituie, in cadrul SEPA, al doilea serviciu cu valoare adaugata legat de plaţi, considerat de importanţa majora pentru societaţile comerciale din Uniunea Europeana. Dezvoltarea serviciului s-a facut cu luarea in considerare a tendinţelor europene generale şi a cerinţelor pieţei locale, in conformitate cu prevederile legislative relevante (Codul Fiscal, Legea Semnaturii Electronice, Legea Arhivarii Documentelor in Format Electronic, Legea Contabilitaţii)”, a declarat Razvan Faer, seful Departamentului Strategie si Marketing din Transfond.


Aplicaţia de facturare electronica e-Factur@ este parametrizata pentru a procesa un volum de facturi cuprins intre 50 şi 500 de mii zilnic, scalabil nelimitat. Sistemul central este administrat in totalitate de catre TransFonD, atat tehnic cat şi funcţional, astfel incat clienţii sa işi poata concentra/direcţiona eforturile catre alte zone de business. Colaborarea dintre BCR si TRANSFOND marcheaza astfel o a treia directie de dezvoltare in domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologica, pe langa serviciile de plati interbancare si numarul de urgenta pentru carduri pierdute/furate (serviciul LUC). Strict in domeniul facturii electronice, BCR si TransFonD intreprind o actiune de pionierat, punand la dispozitia emitentilor de facturi un serviciu complet, similar cu tendintele europene deja amorsate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
fly
http://www.micul-savant.blogspot.com/
19 Septembrie 2010, 10:26:37