Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Flanco: Creditorii au aprobat planul de reorganizare!

26 August 2010



Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco, anunţă aprobarea planului de reorganizare de către toate cele patru grupe de creditori (patru voturi din patru), în cadrul Adunării Generale a Creditorilor care a avut locin 25 August 2010.

Astfel, după o restructurare operațională și financiară completă, compania Flanco urmează să încheie în timp record pentru România procesul de reorganizare judiciară. Compania a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în data de 10 Decembrie 2009, planul de reorganizare fiind aprobat după numai 8 luni.

Măsurile manageriale de optimizare a activității luate în ultimele luni au făcut ca Flanco să treacă pe break-even începând cu luna iunie 2010, după 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010). De asemenea, cota de piaţă a companiei a depăşit nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Aprobarea planului de reorganizare reprezintă unul dintre paşii finali înaintea ieşirii oficiale din insolvenţă. Intern, considerăm acest proces deja încheiat, Flanco fiind în acest moment o companie nouă, restructurată. În revenirea spectaculoasă a Flanco din acest an un rol extrem de important l-a avut actuala echipă, de la management până la consultanţii de vânzări, pe care o felicit sincer şi căreia îi mulţumesc pentru tot sprijinul acordat în ultimele luni.” a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

“Flanco reprezintă exemplul de care România avea nevoie pentru a delimita insolvenţa de faliment. Evoluţia spectaculoasă a companiei în insolvenţă şi măsurile implementate vor fi cu siguranţă subiect de studiu în facultăţile de economie şi management.” a declarat Andrei Cionca, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania.

Bazat pe vânzările actuale, Flanco îşi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piaţă de 10%, urmând să realizeze o cifră de afaceri de 110 milioane euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite