Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Safe online banking - una din noile funcţionalităţi ale suitei Kaspersky

02 Septembrie 2010



Kaspersky Lab a lansat noile versiuni ale Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011.
Printre noutăţi se numără funcţionalităţi precum filtrarea geografică, safe online banking, System Watcher sau posibilitatea de a utiliza discul de instalare a produsului ca un rescue disk.



O funcţionalitate importantă este detecţia de phishing, utilizatorul fiind atenţionat înainte de a accesa un site că acel site nu este sigur. Cu ajutorul noii funcţionalităţi de filtrare geografică, un utilizator poate configura aplicaţia de securitate, astfel încât să blocheze implicit accesul pe site-urile din anumite ţări (unele ţări sunt recunoscute ca fiind lideri în răspândirea/găzduirea de site-uri care conţin malware).


O altă noutate este safe online banking, care asigură o protecţie suplimentară a utilizatorilor care efectuează tranzacţii online pe site-urile băncilor sau pe site-uri de comerţ online. Adresele URL ale băncilor vor fi automat deschise în Safe Run. Lista adreselor URL poate fi definită în setările Online Banking. Adresele introduse aici vor fi deschise într-un mediu virtual sigur, de fiecare dată când sunt accesate.


Noua tehnologie System Watcher analizează comportamentul unei aplicaţii în timp. System Watcher monitorizează toate evenimentele de sistem – crearea şi modificarea de fişiere, accesul şi modificările regiştrilor de sistem.


Tehnologia sandbox, introdusă odată cu versiunea 2010 a produselor Kaspersky, a fost şi ea îmbunătăţită. Modul Safe Run for Websites permite afişarea paginilor web suspecte într-un browser virtual, în timp ce atât aplicaţiile, cât şi site-urile web pot fi acum lansate în modul Safe Run for Applications. Ambele moduri asigură medii virtuale cu acces restricţionat la resursele sistemului. În noua versiune, opţiunea Safe Run for Applications va crea un Safe Desktop separat pentru toate aplicaţiile sau pentru a rula o aplicaţie în mod securizat.
Suita Kaspersky este unul dintre puţinele produse care se pot instala pe calculatoarele infectate. O caracteristică absolut nouă o reprezintă posibilitatea de a utiliza discul de instalare a produsului ca un rescue disk, incluzând o gamă largă de utilităţi pentru scanarea şi tratarea unui computer infectat, fără a fi necesar un disc bootabil cu sistemul de operare. O altă funcţie nouă importantă a Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 este posibilitatea de a le instala pe maşini care sunt deja infectate, chiar şi cu programe periculoase sofisticate, cum ar fi rootkit-urile, care, în general, încearcă să blocheze instalarea de programe antivirus.


Kaspersky Internet Security 2011 încorporează noi funcţionalităţi adiţionale care permit navigarea în siguranţă pe Internet. Soluţia oferă protecţie pentru aplicaţii şi date şi permite controlul parental asupra activităţilor copiilor pe Internet. Modul Safe Surf, unic la produsele Kaspersky Lab, oferă posibilitatea scanării fiecărei conexiuni Internet şi va bloca automat accesul la site-urile web care conţin cod sau legături către programe periculoase.
Modul de Control Parental este semnificativ îmbunătăţit, putând controla şi restricţiona accesul copiilor la site-urile de social networking (Facebook, Hi5, Netlog etc.), mesagerie instantă (Yahoo! Messenger, ICQ, MSN) şi la programe specifice de pe sistem. De asemenea, modulul poate controla descărcarea de fişiere şi transferul de date personale (adresă, număr de telefon etc.).


Ambele produse au în componenţă sisteme de protecţie proactivă contra noilor ameninţări, încă necunoscute. Acestea se bazează pe scanarea constantă pentru a detecta orice simptome de ameninţare, modulele fiind actualizabile – în eventualitatea apariţiei de noi ameninţări, soluţiile vor fi actualizate fără a fi nevoie de o reinstalare completă.
Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 sunt complet compatibile cu versiunile pe 32 de biţi ale sistemelor de operare Microsoft, de la versiunea XP până la Windows 7. Pentru sistemele cu arhitectură pe 64 de biţi, unele module, precum Safe Run, vor funcţiona cu anumite limitări.






Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite