Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Panasonic prezinta noutatile 3D la IFA 2010

06 Septembrie 2010Printre premierele Panasonic prezentate in cadrul targului se numara: cel mai mare ecran de plasma 3D din lume, prima camera video 3D din lume destinata amatorilor, plasmele cu conversie din 2D în 3D( tehnologie încorporata la toate televizoarele 3D expuse la IFA) precum si parteneriatul încheiat cu Acetrax pentru furnizarea de continut 3D din 2011.
La târgul IFA de anul acesta de la Berlin, Panasonic demonstreaza capacitatea sa de a oferi solutii integrate end-to-end pentru tehnologia 3D.


Noile televizoare VIERA
Compania prezinta noile televizoare Viera 3D din seria VT20 cu diagonala de 42 si 46 inci, un televizor cu plasma 3D din seria GT20 cu diagonala de 42 inci si Blu-ray playerul Full HD 3D DMP-BDT300. De asemenea, Blu-ray player-ul Full HD 3D DMP-BDT100 va fi prezentat în premiera europeana la IFA. Noul Blu-ray player Panasonic reproduce cu acuratete filmele 3D si reda imagini si sunete la o calitate superioara. Iar noua tehnologie Ultra Fast Booting de 0.5-secunde contribuie la redarea unor imagini clare si vii imediat dupa introducerea discului.


Conversia din 2D în 3D în premiera la noile televizoare VIERA
Noile modele de televizoare 3D expuse la IFA au, în premiera, capacitatea de conversie din 2D în 3D, ceea ce înseamna ca un procesor special din interiorul televizorului converteste continutul 2D în continut 3D. Drept rezultat, orice continut, cu exceptia celui transmis prin semnal TV analog, poate fi vazut în 3D. O alta noutate tehnologica este tehnologia 24p Smooth Film pentru 3D care elimina trepidatiile tipice ale ecranelor de cinema prin cresterea numarului de cadre, ceea ce face ca imaginile în miscare sa fie mult mai clare.
Pentru a oferi cea mai buna experienta de vizionare, Panasonic a dezvoltat fosfori noi, dar si tehnologia de comanda sub-câmpuri la o frecventa de 600Hz. Astfel sunt afisate imagini alternante la pâna la 60 cadre pe secunda pentru fiecare ochi. Creierul combina apoi imaginile si le percepe ca fiind 3D.
Din moment ce afisarea imaginilor 3D prespune imagini alternante pentru ochiul stâng si ochiul drept, reducerea imaginilor suprapuse (diafonia) este esentiala pentru a vedea imagini 3D de înalta calitate. Seriile de televizoare cu plasma 3D VT20 si GT20 folosesc metoda cadrelor secventiale care afiseaza imagini cadru cu cadru foarte repede, datorita timpului de raspuns ultra rapid al ecranelor PDP.
Folosirea fosforilor îmbunatatiti cu cicluri de emisie mai scurte si tehnologia de control al iluminarii permit tehnologiei de reducere a diafoniei sa minimizeze cu succes aparitia imaginilor dublate.


Pentru a reduce impactul produselor sale asupra mediului, Panasonic a proiectat întreaga gama de panouri de televizoare cu plasma 3D Full HD pentru a oferi o durata de viata mai mare: 100,000 ore de functionare sau peste 30 de ani. În plus, toate modelele sunt produse fara a se folosi mercur sau plumb, pentru a înlatura poluarea cu deseuri toxice atunci când televizorul nu va mai functiona.


Prima camera video 3D din lume destinata amatorilor
Panasonic va prezenta prima camera video 3D din lume, dedicata consumatorilor obisnuiti. Modelul HDC-SDT750 permite chiar si amatorilor sa înregistreze imagini 3D prin simpla atasare a obiectivului 3D dedicat. Chiar si fara obiectivul 3D, acest model inovator ofera utilizatorului posibilitatea de a obtine înregistrari video de calitate Full HD, datorita ultimelor tehnologii pe care le încorporeaza.
Avansatul model SDT750, bazat pe sistemul 3MOS, permite utilizatorilor obisnuiti sa creeze singuri propriile filme 3D, ceea ce pâna nu demult era doar apanajul profesionistilor. În combinatie cu un televizor cu plasma VIERA 3D3 si un player/recorder Blu-ray DiscTM 4, camera SDT750 face posibila pastrarea si vizionarea oricând a unor amintiri pretioase.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite