Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cupon Pro – o afacere inovativa

20 Mai 2005



Cupon Pro, prima casa de compensatie pentru cupoane din Romania, a lansat in luna aprilie primul serviciu de cuponing de pe piata romaneasca. Compania Novensys asigura infrastructura informatica a acestui serviciu, printr-o solutie integrata de management a informatiilor ce are in centru ERP-ul Navision, de la Microsoft Business Solutions.
Andrei_Caunii- Managing partner, Development - Novensys
Incepand din acest an, sunt disponibile si pe piata romaneasca reducerile obtinute pe baza prezentarii de cupoane la magazine. Cuponingul este o metoda de promovare si consta intr-o reducere de pret a unui produs sau a mai multora, care se acorda pe un cupon. Fiind nou in Romania, acest business implica foarte multa atentie la detalii. „Dorim sa oferim clientilor si furnizorilor nostri cele mai potrivite si accesibile solutii care sa sprijine dezvoltarea strategiilor de marketing ale acestora, iar aceste avantaje strategice si financiare se bazeaza pe solutia informatica integrata de Novensys™”, spune Tudor Fulea, General Manager CuponPro.


Novensys este Microsoft Gold Certified Partner si unul dintre partenerii Microsoft in Romania de implementare a solutiei de gestiune a afacerilor Navision. Una din caracteristicile de unicitate ale companiei este, conform lui Andrei Caunii, managing partner Novensys, aceea ca firma este „singurul partener Navision care furnizeaza aceasta solutie integrat cu o solutie de mobilitate”.


Cerintele de comunicare si de eficienta in transferul datelor au stat la baza dezvoltarii solutiei implementate in cadrul Cupon Pro. Aceasta gestioneaza intregul proces de cuponing precum si relatia cu toti cei care intervin in desfasurarea acestuia: interactiunea intre magazine, clienti, banci. Una din caracteristicile solutiei este raspunsul rapid la fluxul rapid si mare de date. Sistemul integrat raspunde atat nevoilor pentru evidenta financiar-contabila, cat si pentru gestionarea intregului flux de informatii implicate in acest proces de cuponing.


Solutia realizata si implementata de Novensys acopera toate cerintele procesului de business, de la introducerea comenzilor clientilor prin intermediul unui portal, pana la gestionarea rapida in format electronic a cupoanelor prin citirea codurilor de bare asociate si emiterea rapoartelor necesare evaluarii activitatii.


Arhitectura solutiei integrate de Novensys™ este compusa din trei aplicatii principale care interactioneaza intr-un sistem integrat, asigurand o administrare precisa a datelor, avand in centru ERP-ul Navision”, explica Andrei Caunii, director de dezvoltare, Novensys™.


-Pentru gestiunea resurselor proprii a fost implementat ERP-ul Navision, solutie de management compusa din diverse module esentiale ciclului de business si care permit o operare simpla si eficienta: contabilitate, vanzari si datorii, cumparari si creante, stocuri, mijloace fixe, lucrari, resurse umane. Sistemul Navision, fiind un sistem integrat usureaza raportarile si introducerea datelor. Utilizatorii pot accesa diverse informatii chiar daca se afla intr-o arie a aplicatiei care nu are legatura cu informatia ceruta. Navision preia automat campaniile introduse prin aplicatia de workflow management, genereaza contractele cu clientii si transfera catre aplicatia de captare automata a datelor documentele electronice de numarare a cupoanelor.


-Prin sistemul de capturare automata a datelor (Automated Data Capture) se scaneaza si ordoneaza cupoanele primite de la magazine si se verifica corectitudinea documentelor primite de la acestea.


-Managementul, urmarirea comenzilor si relatia cu clientii care introduc cereri de campanii este gestionata prin cea de-a doua aplicatie a solutiei - aplicatie tip workflow management.


„Echipa Novensys ce a lucrat la acest proiect s-a bazat pe profesionalism in toate fazele de implementare a proiectului, incepand cu consultanta si analiza si terminand cu punerea in functiune si training-ul oferit utilizatorilor finali. Concluzia ar fi ca un ERP, precum Navision, este o mana de ajutor in administrarea afacerii in cel mai eficient mod cu putinta”, afirma Dl. Tudor Fulea, General Manager, Cupon Pro.
Beneficii in urma implemetarii:
-acces instantaneu la orice informatie gestionata in sistem
-micsorarea timpilor de introducere si de procesare a documentelor
-acces la rapoarte si analize corecte relativ la orice arie a business-ului
-reducerea erorilor datorate factorului uman
-evidenta foarte buna privind informatiile de provenienta a cupoanelor
-timp de raspuns mic la solicitarile clientilor
-imbunatatirea imaginii in fata clientilor si a furnizorilor
Implementarea proiectului s-a finalizat in luna ianuarie 2005, solutia fiind functionala in momentul demararii business-ului de cuponing.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
marinaru
Vant din pupa, baieti!
26 Octombrie 2005, 10:05:46