Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Noi solutii de IP Surveillance

13 Septembrie 2010



Având în vedere creşterea rapidă a pieţei de supraveghere IP şi semnalele de scădere a numărului de proiecte pe vechile tehnologii analogice CCTV, D-Link a comunicat astăzi strategia de supraveghere IP pentru Europa, anunţând noile soluţii ce facilitează trecerea de la tehnologia CCTV analogică tradiţională la supravegherea IP. Soluţiile de supraveghere IP de la D-Link reprezintă rezolvarea problemelor tot mai numeroase cu care se confruntă companiile care încă utilizează tehnologiile tradiţionale CCTV, respectiv costul, calitatea imaginii, gestionarea şi depozitarea informaţiilor. Pe baza experienţei privind camerele IP de reţea, D-Link extinde portofoliul actual de produse şi lansează trei noi camere de supraveghere IP: DCS-3710, DCS-6818 şi DCS-5635.


Cu această nouă strategie de IP surveillance şi cu soluţiile anunţate astăzi, D-Link vine în sprijinul firmelor pentru a migra de la învechita tehnologie analogică CCTV la supravegherea IP. Asigurând infrastructura completă a reţelei de supraveghere IP, D-Link permite clienţilor să implementeze soluţii bazate pe IP în reţelele deja existente, ca parte integrantă a procesului (uşor şi eficient din punct de vedere al costurilor) de migrare de la CCTV, asigurând că toate dispozitivele vor fi compatibile”, declară Kevin Wen, Preşedinte D-Link Europe. Pe de altă parte, Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România, este de părere căIntroducerea celor trei noi camere de supraveghere IP în portofoliul nostru reconfirmă obiectivele D-Link şi angajamentul de a ajuta companiile, instituţiile academice şi organizaţiile din sectorul public din întreaga Europă să facă tranziţia mai rentabilă şi solutiile de supraveghere IP, mai uşor de gestionat.”


D-Link lansează trei camere de supraveghere IP


D-Link anunţă lansarea a trei noi camere de supraveghere pe IP – DCS- 3710, DCS-6818 şi DCS- 5635. Aceste noi camere pot fi integrate în infrastructura reţelelor existente (wireless, pe cablu cu sau fără Power over Ethernet), switch-uri şi dispozitive de stocare din cadrul firmelor, din sectorul public şi educaţional, reprezentând o soluţie end-to-end de IP surveillance.
D-LinkDCS-3710 – este o cameră Megapixel de Zi & Noapte, echipată cu senzor CMOS 1/3” Megapixel WDR Progressive Scan CMOS, lentile 2.8-12 mm, iris auto DC auto iris lens şi tehnologie WDR.
DCS-3710 surprinde imagini atât ziua cât şi noaptea, dar şi imagini cu contrast puternic de lumină, graţie WDR-ului. În plus, filtrul detaşabil ICR pentru funcţionare zi/noapte oferă detalii şi calitate superioară a imaginii, la orice oră din zi.Camera DCS-3710 încorporează Power over Ethernet (PoE) şi un slot de card SD, astfel că poate fi instalată într-o varietate de locaţii.

D-Link DCS-6818 – este o cameră de tip speed dome, prezintă performanţe deosebite şi este ideală pentru aplicaţiile de IP surveillance pentru companii. DCS-6818 are la bază tehnologia Sony ¼” EX-View CCD, furnizând o calitate excepţională a imaginilor.
Tehnologia avansată SoC (system-on-chip) oferă o compresie video în timp real în formate MPEG-4 şi Motion JPEG.

D-Link DCS-5635 - DCS-5635 este o cameră ce asigură performanţe ridicate pentru supraveghere profesională şi monitorizare la distanţă.Această cameră prezintă pan şi tilt, zoom optic şi digital pentru versatilitate superioară.

Zoom-ul optic 10x oferă nivelul de claritate necesar identificării figurilor, plăcuţe de înmatriculare şi alte detalii importante greu de distins dacă s-ar utiliza doar zoom digital.


Disponibilitate: D-Link DCS-3710, DCS-6818 şi DCS-5635 sunt disponibile în reţeaua distribuitorilor autorizaţi D-Link din România, la comandă.


Simplu de trecut la supravegherea IP


Chiar dacă este vorba de o firmă nouă, extinderea reţelei IP existente sau de upgrade de la CCTV analogic, soluţiile de supraveghere IP de la D-Link pot aduce maximum de eficienţă, la costuri foarte avantajoase. Din moment ce majoritatea companiilor au deja infrastructura de reţea instalată, implementarea echipamentelor va fi un proces simplu, cu o investiţie minimă. Produsele de IP surveillance de la D-Link pot fi uşor integrate în reţelele existente, compatibilitatea gamei de produse însemnând că acestea pot fi integrate chiar şi cu sistemul actual CCTV, fără a fi nevoie de refacerea întregului sistem.


Avantajele supravegherii IP


În ziua de azi, aplicaţiile de monitorizare şi supraveghere sunt deservite de CCTV, însă era digitală scoate rapid la iveală defecte în tehnologia analogică. Ca urmare, supravegherea IP este în ascensiune, depăşind vânzările de produse analogice CCTV – IPVideoMarket anticipează că vânzările de produse de supraveghere IP vor creşte cu 200% în următorii doi ani.


D-Link este de părere că firmele europene ar trebui să înceapă să facă această trecere de la tehnologiile CCTV complexe, costisitoare şi de calitate scăzută a imaginilor, către IP surveillance. Principalele avantaje ale supravegherii pe IP, în comparaţie cu CCTV, sunt:
-Se evită folosirea cablurilor şi a camerelor scumpe, prin utilizarea reţelei existente, Power over Ethernet (PoE) şi a funcţionalităţii wireless
-Eficienţa din punct de vedere al costurilor, deoarece soluţiile se pot conecta cu uşurinţă în reţea, nu sunt necesare cabluri suplimentare iar camerele sunt mai accesibile
-Oferă imagini de calitate superioară, alături de posibilitatea de a recunoaşte figuri şi chiar numerele de pe plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor, ajutând astfel la identificarea infractorilor
-Stocare pe disc, la un cost redus, pentru indexarea şi căutarea rapidă a informaţiilor arhivate, ceea ce înseamnă că organizaţiile pot renunţa la modul de căutare manual, lent şi greoi impus de analiza CCTV
-Monitorizarea şi controlul la distanţă permite companiilor să îşi supravegheze sediul în orice moment, având posibilitatea de a detecta şi înregistra mişcare, trimiţând un e-mail, SMS sau alerte de fişiere, şi de a notifica instantaneu un eveniment cum ar fi o spargere sau comiterea unei infracţiuni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite