Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Panasonic lansează prima cameră video profesională cu senzor 4/3

14 Septembrie 2010



Panasonic a prezentat, în premiera europeana, prima camera video profesionala HD cu senzor de imagine 4/3, în cadrul expozitiei IBC de la Amsterdam. Camera video AG-AF101 este totodata primul model, din seria Panasonic AVCCAM, care ofera posibilitatea atasarii unor lentile interschimbabile.
Noul model este proiectat pentru a permite profesionistilor din industrie sa obtina înregistrari ca de cinema la calitate HD mult mai simplu decît în cazul altor tehnici de filmare.


Optimizat pentru înregistrare în high-definition, senzorul de imagine al camerei AF101 permite utilizatorilor profesionisti sa filmeze imagini, precum cele pe pelicula, in unghi larg care redau adâncimea imaginii. Camera video este echipata cu interfetele unei camere profesionale, incluzând iesire HD SDI, intrari XLR audio 2ch (compatibile sursa 48 V phantom) si este dotata cu functia Time code.


"Camera video profesionala AF101 reprezinta un mare pas înainte pentru profesionistii din industria cinematografica care îsi doresc o camera la un pret avantajos si vor ca aceasta sa livreze imagini asemanatoare celor filmate pe pelicula de 35mm, fara a întâmpina însa compromisurile care apar când filmezi cu un DSLR. Revolutionarul model AF101 Panasonic le permite acestora sa obtina usor imaginile pe care si le doreau, fara sa trebuiasca sa se adapteze limitarilor impuse de o camera foto.” spune producatorul de film Barry Green.


Modelul AF101 foloseste un obiectiv digital Micro Four Thirds, precum un obiectiv cu un adaptor de conversie, dar si intrare audio profesionala (XLR), care îi ofera camerei gradul de flexibilitate pe care profesionistii îl cer. Camera poate înregistra video în formate full HD (1080i/p)/720p inclusiv în modul nativ 1080/24p cu functia Full HD Variable Frame Rate (VFR)*2 .


Imaginile video pot fi înregistrate pe carduri de memorie de capacitate mare SDXC la calitate profesionala în PH mode (pâna la 24Mbps). Doua sloturi pentru carduri SD permit înregistrarea de pe un card SD (SD / SDHC / SDXC) pe un altul pentru a oferi o durata de înregistrare mare de pâna la 12 ore în PH mode sau 48 ore în HE mode*3.


"Panasonic a tinut cont de nevoile utilizatorilor profesionisti; noua camera are toate caracteristicile necesare pe care profesionistii în domeniu le asteapta si le cer de la camerelor lor video si, în plus, are capacitatea de a obtine o adâncime mica a câmpului.” a adaugat Green.

Modelul va fi disponibil începând cu luna decembrie, însa se poate comanda în avans. Pretul estimativ este de 4,900 euro, fara TVA.


Expozitia IBC ( International Broadcasting Conference ), organizata anual la Amsterdam, este cea mai mare expozitie europeana pentru producatorii de echipamente si programe tv.

*1:Cercetare facuta de Panasonic (în Septembrie 2010)
*2: Functia variable frame rates este de 1080p, selectabila in 20 pasi de la 12p la 60p la 60Hz si 20 pasi de la 12p la 50p si la 50Hz. Redarea este disponibila la 1080/24p, 1080/25p sau 1080/30p. Redarile la 1080/60p si 1080/50p nu sunt disponibile pentru acest produs.
*3:folosind 2 carduri de memorie 64GB SDXC .



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite