Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Noutati de la Intel Developer Forum 2010

16 Septembrie 2010



In cadrul ultimei zile a Intel Developer Forum 2010, Justin Rattner, Intel CTO, a declarat ca modul in care interactionam cu dispozitivele informatice si serviciile pe care ni le ofera se va schimba fundamental in viitor. Dispozitivele vor anticipa nevoile utilizatorilor si ii vor sfatui si indruma pe parcursul zilei, intr-un stil mai asemanator cu al unui asistent personal decat cu al unui computer traditional. Aceste activitati de computing vor apela la o combinatie de senzori care vor oferi dezvoltatorilor noi oportunitati de a crea urmatoarea generatie de produse pe platforme Intel. Imaginati-va un dispozitiv care foloseste o multitudine de modalitati senzoriale pentru a stabili ce faceti in orice secunda – indiferent ca dormiti in patul dumneavoastra sau iesiti sa alergati cu un prieten. Pe masura ce dispozitivele vor acumula tot mai multe detalii despre viata dumneavoastra, vor incepe sa va anticipeze nevoile. Imaginati-va ca PC-ul va sfatuieste sa plecati de acasa cu 10 minute mai devreme pentru ca in drumul spre serviciu s-a produs un blocaj rutier. Ganditi-va la o telecomanda constienta de context, care stabileste instantaneu cine o foloseste si, in consecinta, selecteaza automat preferintele Smart TV-ului pentru persoana respectiva.
„Desi toate acestea suna a idei SF, ele sunt promisiunea unor activitati de computing constiente de context, iar noi deja putem demonstra in laborator o mare parte dintre ele”, a declarat oficialul Intel.



In cea de-a doua zi a IDF, Intel a anuntat lansarea magazinului online de aplicatii pentru netbook-uri Intel AppUp si a unei noi serii de procesoare Intel Atom.
Centrul Intel AppUp include aplicatii de divertisment, programe pentru retelele sociale, jocuri si programe de productivitate special create pentru a fi instalate pe netbook-uri, unele oferite gratuit, altele contra cost. Lansarea s-a facut remarcata si prin disponibilitatea aplicatiilor Adobe AIR.
Noua serie de procesoare Intel Atom E600 SoC a fost conceputa special pentru sistemele de infotainment integrate in masini si pentru dispozitivele de tip smart grid.


In cadrul primei zile a Intel Developer Forum 2010, Dadi Perlmutter, Executive Vice President si General Manager al Intel Architecture Group a dezvaluit informatii despre caracteristicile viitoarelor procesoare 2011, programate sa intre in productie la sfarsitul acestui an. Cunoscute sub numele de cod Sandy Bridge, chip-urile vor fi bazate pe noua microarhitectura Intel visibly smart si vor stabili un nou prag de referinta in materie de performanta si autonomie.
Modul in care oamenii si companiile folosesc computerele evolueaza intr-un ritm alert, crescand semnificativ cererea pentru o performanta sporita si o experienta vizuala mai bogata, a declarat Dadi Perlmutter.
Laptop-uri si PC-uri dotate cu cea de-a doua generatie a procesoarelor Intel Core sunt asteptate sa apara la inceputul anului viitor.


In cadrul discursului de deschidere al forumului bianual Intel, Intel Developer Forum (IDF), Paul Otellini, CEO Intel, a oferit informatii despre directiile spre care se indreapta computing-ul, domeniu aflat mereu intr-o permanenta dezvoltare. In acest sens, Intel a realizat o extindere a design-ului chip-ului Intel, a tehnologiilor de fabricatie si a expertizei software, pentru a oferi atat platforme hardware si software complete, cat si servicii conexe pentru o gama larga de produse.
Procesorele Intel Core, Intel Atom şi noile instrumente software joacă un rol important în transformarea data center-elor, a conceptului de cloud Internet şi ale altor domenii care sunt transformate de tehnologii „inteligente”. Otellini a subliniat progresul realizat de Intel în aceste zone. El a prezentat şi câteva tehnologii ce au ca scop mărirea aplicabilităţii arhitecturii de computing pentru a oferi o compatibilitate şi interoperabilitate între echipamentele ce se pot conecta la Internet.
„Industria TV face tranziţia de la a avea doar câteva servicii bazate pe Internet la posibilitatea de a oferi o experienţă bazată pe online completă. Denumirea noastră pentru această nouă categorie este smart TV, astfel de produse începând deja să fie livrate în lumea întreagă”, a spus Otellini.
Otellini a prezentat două echipamente smart TV cu procesor Intel Atom CE4100, ce vor fi lansate în această toamnă - Sony Internet TV şi Logitech Revue add-in box. Dispozitivele combină experienţa navigării pe Internet cu cea a vizionării programelor preferate la televizor, totul fiind posibil prin combinaţia dintre procesoarele Intel cu platforma Google TV Android.
D-Link, Telecom Italia şi alte companii vor lansa în curând echipamente cu procesor Intel Atom CE4100.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite